Bosna-Hersek Kervan Tesisi Açılıyor! Geri Sayım Başladı

Bosna-Hersek Kervan Tesisi Açılıyor! Geri Sayım Başladı
Bosna-Hersek Kervan Tesisi Açılıyor! Geri Sayım Başladı (Öyle bir hikâyesi var ki hayretler içine düşeceksiniz!)Alpedo Kervan Lezzet Grubu’nun Bosna Hersek’te hayata geçirdiği tatlı ve dondurma...

Bosna-Hersek Kervan Tesisi Açılıyor! Geri Sayım Başladı 

(Öyle bir hikâyesi var ki hayretler içine düşeceksiniz!)

Alpedo Kervan Lezzet Grubu’nun Bosna Hersek’te hayata geçirdiği tatlı ve dondurma üretim tesisi, yılbaşından sonra üretime başlıyor. 

Tatlı ve Kahramanmaraş dondurması üzerine yaptığı yatırımlarla Kahramanmaraş’ın dünya genelinde tanıtımına katkı sağlayan Alpedo Kervan Lezzet Grubu, Bosna-Hersek’teki üretim tesisiyle de Kahramanmaraşlıları gururlandırdı. Bosna-Hersek’teki tesiste üretilenKahramanmaraş dondurması ve tatlılar Avrupa ve diğer ülkelerde tezgahlarda yerini alacak.

Bosna-Hersek’teki üretim tesisinin çalışmaların 1,5 yıldır sürdüğünü ifade eden Alpedo Kervan Lezzet Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu, yılbaşından sonra üretim için düğmeye basacaklarının müjdesini verdi. 

Kervancıoğlu, “Bosna-Hersek'te bir buçuk yıldan beri devam eden harika bir projemiz devam ediyor. İnşallah yılbaşından sonra oradaki fabrikamızın da düğmesine basacağız. Tabii burada Bosna Hersek'i neden seçtik? Sebebi şu: Süt ve süt ürünleri Avrupa Birliği ülkelerine girmiyor. Bosna Hersek’teki fabrikamızda hem dondurma hem de bir bölümünde inşallah Allah nasip ederse tatlı üreteceğiz. Oradan şu anda Bosna Hersek'ten Avrupa Birliği ülkelerine biz bu dondurmayı satabileceğiz. Allah onu da bize nasip etti. Yine biz orada Kahramanmaraş'ımızı, Türkiye'mizi tanıtmış olacağız” dedi.

Bosna-Hersek'teki Keçilerin Sütünün Yoğunluğu Yatırım Fikrini Oluşturdu!

Bosna-Hersek’te yatırım fikrinin çok farklı bir sebebi olduğunu kaydeden Kervancıoğlu, şöyle konuştu: “Bosna Hersek'in bize şöyle de bir avantajı var: Önce Bosna Hersek’i gezdik. Çok güzel bir doğası var, çok güzel yeşilliği var. Orada yeşil otların içerisinden salepler çıkıyor, çok güzel orkide salepler çıkıyor. Hayvanlar otluyor. Sağıma geldiği zaman hayvanlardan sütü zor alıyorsunuz. Çünkü hayvan otla beraber salebi de yiyor ve dolayısıyla sütü katılaşıyor. Bunu halk bilmiyor. Biz orada bunu keşfedince orada salep sorununu da çözmüş olduk. Onun için biz oraya yatırım yaptık. Orada çok güzel bir projeye imza attık. Allah utandırmasın. Hem Kahramanmaraş'ımızın hem Türkiye'mizin bayrağını oralarda dalgalandırmış olacağız. Bunlar çok güzel şeyler. İnşallah Rabbim nasip ederse 30 ülkeyi yakın zamanda bulacağız. Çünkü çok güzel talepler var. Çok güzel dönüşler var. Belli bir marka haline geldiğiniz zaman, doğru bir ticaret yapıyorsanız, kaliteli bir mal üretiyorsanız inanın herkes gelip sizi buluyor. Bunlar çok önemli. Şükür şehrimizi tanıtmak için gece gündüzümüzü verdik, seferber olduk.”

Mardin’den Kuzey Irak ve Suriye’ye dondurma ve tatlı yolculuğu

Mardin Kızıltepe'de fabrika kurduklarını aktaran Kervancıoğlu, buradan Kuzey Irak ve Suriye’ye tatlı ve dondurma ulaştıracaklarını dile getirdi. Kervancıoğlu şunları söyledi: “Mardin Kızıltepe Organize Sanayi Bölgesi'nde devletimizin orada verdiği çok güzel teşvikler vardı. Zaten bizim orada hali hazırda bir lojistik üstümüz vardı. Şimdi Mardin Kızıltepe'ye çok güzel bir tesis kurduk. Orada biz üretim yapıyoruz ve Kuzey Irak'a, 15 günde bir tır ürün gönderiyoruz. Şu anda Suriye'deki savaştan dolayı seri üretim yapamıyoruz. İnşallah buradaki savaş bittiği zaman seri üretime geçirip o bölgelere Kahramanmaraş dondurmasını ve tatlılarımızı ulaştıracağız.”  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.