Bizden Bir Düğün !

Bizden Bir Düğün !

      Bugün size bizden bir düğünü yazacağım..

      Son yıllarda ilk defa keyif aldığım bir düğünü yazacağım..

      Önce düğüne katılanlardan kısa bir bilgi vermek istiyorum..

     Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili , TBMM İçişleri Bakanlığı Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç oğlu İbrahim Yurday Güvenç’i dillere destan bir düğün ile evlendirdi..

     Bu düğünü, Ankara, Antalya, İstanbul veya çok farklı bir mekan da yapa bilirdi ama yapmadı ve dostlarını Kahramanmaraş’ta topladı.

     Maraş’ım dedi, ailem dedi, dostlar dedi, zengin fakir herkesi düğünde bir araya getirdi..

     Şanlıurfa Valiliği ve Belediye Başkanlığı yaptığı için , Urfalılar , Gaziantep , komşu iller ile Türkiye ‘in dört bir yanından düğüne katılım oldu..

     Aslanbey parkının üzerinde yeni açılan Neva Garden Kır Bahçesi düğün için çok geniş alan olmasına rağmen , otopark Kuzey Çevre Yoluna kadar uzamıştı.

     TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile Ticaret Bakanı Mehmet Muş, eski Bakan ve TBMM Savunma Sanayi Komisyonu Başkanı  İsmet Yılmaz , Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin , Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin başta olmak üzere Türkiye’nin bir çok yerinden vali milletvekili geldi.

     Kahramanmaraş Milletvekilleri, Ak Partiden Mehmet Cihat Sezal, İmran Kılıç, Ahmet Özdemir, Habibe Öçalan, MHP den Sefer Aycan  gördüm diğer vekilleri görememiş olabilirim..

     Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun , Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ve tüm ilçe belediye başkanları.. kaymakamlar düğünde idi..

     KMTOS Başkanı Şahin Balcı, Başkan Yardımcısı Serdar Zabun KTB Ahmet Duran Balsuyu, KMESOB Başkanı Ahmet Kuybu, Esnaf odaları başkanları çok sayıda sanayici iş aamı ve Güvenç ailesinin yakınları katıldı.

     Nikahı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör kıydı, şahitliğini ise TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Bakan Mehmet Muş, İsmet Yılmaz, Valiler, Milletvekilleri, Belediye başkanları Sanayici ve iş adamları yaptı.

     Turan ve Celalettin Güvenç, Nurhan ve Ali Arslankılıç , Çığla ve İbrahim Yurday Güvenç düğün töreni öncesi gelenleri kapıda karşıladı.

      Buraya kadar özet bilgi verdim..

      Bizden bir düğün dedim: Bizden bir düğündü.. samimiyet ve dostluk vardı..

      Kafkas ekibinin gösterisi, Sami Kervancıoğlu dondurma sunumu, düğüne ayrı bir renk kattı.

      Türkiye Cumhuriyeti Devletin en üst düzey yöneticisi TBMM Başkanı , Bakan ve TBMM Komisyon başkanları valiler, vekiller, belediye başkanları sanayiciler iş adamları Güvenç ve Arslankılıç ailelerinin yakınları katılmıştı..

      Düğünde beni etkileyen yanı :

      Biri dondurma dağıtıyor, bir köyden üzüm getirmiş düğüne gelenlere üzüm veriyor, Tarhana firiği, fıstığı, fındığı, Çiğ köftesi, içecekleri , dondurma tatlı ikramı, sürekli çalışan ve hizmet verenleri de bir kenara bırakıyorum..

      Celalettin Güvenç : dostları bazı zaman garson, bazı zaman komi, bazı zaman temsil müdürü gibi gelen misafirlerle ilgileniyorlar..

      Gelen o kadar çok oldu ki , masa ilavesi masa ilavesi ilave edecek masa kalmadı..

      Elinde bir sepet üzümle gelen bir köylü ağabeyimiz : “ Sabah saat beşte mi ? geldiniz ? biz nereye oturacağız ?” diye sorması çok hoşuma gitti.

      Düğünde : her kesimden insan bir arada idi..

      Köyden : Şalvarlı Ökkeş emmimde gelmişti.. Pamuk sulamakta olan  Ejder emmimde gelmişti.. Fatmalı mahallesinden biber toplayan Seydihan emimde gelmişti..

     Zengini , fakiri , sanayicisi iş adamı, Bakanı, Vekili, her kesim düğünde idi..  düğün dediğin böyle olur..

     Son dönemde : Ankara , İstanbul da düğün yapanlar var , onlarda gelip düğünün güzelliğini görseler isterdim..

     Bizden bir düğün yapan bize bu güzellikleri yaşatan Sayın Celalettin Güvenç beye teşekkür ediyorum..

     Yavrularımıza bir ömür boyu mutluluklar diliyorum

     İyi günler..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi