Bir yerde bir kopukluk var !

Bir yerde bir kopukluk var !

      Şehrimizde geçtiğimiz hafta önemli olaylar oldu , şehrimizin tanıtımı açısından çok önemsiyorum..

      Ancak : şehrimizde bu tür etkinlik neden basın ile paylaşım olmaz, olmuyor ! olmadı anlamadım.. anlamakta güçlük çekiyorum..

      Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Fevzioğlu, Kahramanmaraş’a geldi.. Metin Fevzioğlu açıklamalar başlı başına bir haberdir.. ulusal haberdir ama olmadı.. Gazetecilerin haberi bile olmadı..

      Kahramanmaraş Barosu Türkiye Geneli Cumhuriyet Kupası spor oyunları organizesi yaptı..

      Uçaklar doldu, oteller doldu, esnafa sıcak para girdi.. Kahramanmaraş adına harika bir olay ama bunu basın ile paylaşamadık..

      Kahramanmaraş Barosu Başkanı M.  Burak Gül’e çuvaldız batırmak istiyorum, iğne bana çuvaldız kendisine..!

      Basın ile sıcak bir ortam yakalaması gerekiyor sayın başkanın..

      Başlık güzel : Barolar Kahramanmaraş’ta buluşuyor

      Uzak olan barolarımız : uçakla, yakın olanlar ise otobüsle Kahramanmaraş ulaştı.. burada buluştu.. güzel bir etkinlik ! emeği geçenlere teşekkür ederim.. Ancak..!

      Kahramanmaraş Barosu Cumhuriyet Kupası/ Türkiye Avukat spor oyunları yarışması ilimiz Kahramanmaraş’ta 27-31 Ekim 2021 tarihleri arasında yapıldı.

      Önce Kahramanmaraş, sonra bunu Türkiye ve Dünya duymalı özel yayınlar yapılmalıydı..

      Şehrimizin güzel avukatlarının üye olduğu Baromuz tarafından Kahramanmaraş Gençlik Spor İl Müdürlüğü desteği ile 27 - 31 Ekim 2021 tarihleri arasında düzenlenen  Cumhuriyet Kupası/Türkiye Avukat Spor Oyunları; Futbol, Basketbol ve Voleybol spor dallarında kadın ve erkek kategorilerinde toplam 5 branşta müsabakaları genç avukatlarımız tarafından hakkı ile yapıldı.

      Kahramanmaraş’ın tanıtımı açısından çok önemli olan , Türkiye Şampiyonası niteliğinde Avukatların yarışmacı olduğu bir turnuva olarak güzel katılım oldu.

      Turnuvaya Ülkemizin birçok Barosundan 80 takım katılımı ile yapılan etkinlik Kahramanmaraş bir can suyu bir hareket oldu.

      Sayın Baro Başkanımız M. Burak Gül , bey bu etkinliği basın toplantıları çeşitli tanıtım etkinliği ile halkımızla basınla birlikte yapa bilirdi..

      Veya yaptı da bizim mi haberimiz yok diye merak ettim: iki günlük gazetemize baktım internet sitelerine baktım bir ses yok denecek kadar bir iki küçük haber !..

      Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Fevzioğlu : Kervan ziyareti , birde Onikişubat Belediyesinin EXPO 2023 alanını ziyaret haberi iki sitemize girmiş..

      Haberin biri Kervan dan biri Onikişubat Belediyesinden geldiğini biliyorum..

      Çünkü aynı haber bize de geldi..

      Basın ile bir kopukluk var , bir yerde bir yanlışlık var , bir kopukluk var devam edip gidiyor.. Şehrimizde gerçekten güzel işler yapılıyor ama bunu dışarı yansıtamıyoruz..

      Baro başkanı Burak Gül , böyle de diğerleri çok mu farklı derseniz ! hayır..

      Her parayı , her yere harcarız, ama bir basın danışmanı bulalım sesimizi dünyaya duyuralım demeyiz..

     Kahramanmaraş Barosunun yaptığı bu işe bakıyorum 25 Ekim den 2 Kasım 2021 tarihine kadar bir hafta süre ile bu basın gündeminde kalması gereken bir konu ama üç beş yerde görülmeden öteye gitmediğini üzülerek görüyorum..

     Bir bilene soralım : İyi bir avukat olabilirsin ama , Tıp ilmini bilemezsin, çok iyi bir insan olabilirsin ama gazeteciliği, basın dilini bilemezsin, onun için bir bilen sormak her zaman faydalıdır..

     Atalarımız : Soran dağlar aşmış, sormayan ise düz yolda şaşmış ( Kayıp olmuş) derler oysa sayın Burak Gül başkanımız bizlerle istişare etse çok daha güzel bir yere taşımak mümkündü..

     Neyse bu sene böyle geçti : Seneye inşallah ikincisini daha güzel bir ortamda daha etkin bir şekilde yaparız diyerek , iyi günler diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi