BAŞKONUŞ YAYLASINDA BİR GÜN

BAŞKONUŞ YAYLASINDA  BİR GÜN

   Necip Fazıl Koleji öğrencileri bir gezi düşünmüşler öğretmenleri ile birlikte. Bana da "hocam biz Başkonuş Yaylasına gitmek istiyoruz. Bize yardımcı olabilir misin." dediler . Ben de seve seve diyerek , değerli yazar kardeşim, Başkonuş Yaylasının işletme sorumlusu değerli iş adamı ve yazar Sayın Serdar Erdoğan YILMAZ  Beyi aradım.  Sağ olsun hiç tereddüt etmeden "Hocam gereğini yaparız" dedi.  Alicenaplığı için teşekkür ediyorum. Yüz den fazla öğrenci ve öğretmenlerimizin güzel bir gün geçirmesine vesile oldu.

     Necip Fazıl Kolejinin Başkonuş yaylası etkinliğine ben de katıldım. Kahramanmaraş'ın nefes borusu. Buradan çıkan temiz hava  Kahramanmaraş semalarında insanlarımızın ciğerlerine temiz hava pompalıyor adeta.  Başkonuş Yaylasının işletmesini üstlenen görevliler gerçekten güzel bir bakım yapmışlar. Yerleşim alanları,oyun alanları,lavobalar,tuvaletler, market,cami hemen hemen her ihtiyacı karşılayacak durumda. Kahramanmaraş'a takriben 50 km. mesafede  olan Başkonuş yaylasının elbette yolları yokuş. Andırın yol güzergahındadır.  Bu yaylamızın daha cazip hale gelmesi,Kahramanmaraşlıların ve komşu vilayetlerden misafir çekilmesi için daha neler yapılabilir.  Yol elbette çok önemli. Bunun için ciddi bir çalışma yapılabilir mi ? Serdar bey ile yaptığımız görüşmelerde yatırımların hızla devam ettiğini söyledi.  Evet buraların cazip hale getirilerek daha çok insanın faydalanması buranın çam kokulu havasından tüm hemşerilerimizin teneffüs etmesini arzu ederim.

    Genel olarak Kahramanmaraş'ımızın havası ,suyu çok temiz. Yaylaları insanlarımıza şifa kaynağı. Üzüm bağları ,elma bahçeleri, bostan tarlaları gezmeye ve görülmeye değer. Allah bana bir daha yaylalarımızı görmek ve nefes almak nasip etti. 

    Başkonuş yaylasından yaklaşık 10 km daha yukarılar da "SERSEM YAYLASI" denen bir yaylamız daha var. Yol arkadaşlarımız  Ahmet BAŞA, Ömer BAŞKAN VE Galip KÖSE  bu yaylaya gidelim dediler. Ben ilk defa bu yaylaya çıkıyorum. Gerçekten harika bir yer. Dört bir tarafı  çam ve  sedir ağaçları ile  çevrili  küçük bir ova.  Ortasına 2002 yılında  DSİ XX. Bölge Müdürlüğü çok güzel projeli bir çeşme yapmış.  6 oluktan su akıyor. Ama bakımsız kalmış. adeta terk edilmiş. Ama yapı çok sağlam olduğu belli. Yaklaşık 20 yıl olmasına rağmen daha halen ayakta.  Buz gibi soğuk. Karpuz çatlatan derler ya. Aynen öyle. Fakat çok acı ki senelerden beri bakımsız kaldığından havuz  pislikten geçilmiyor. Bir damla su içemezsiniz. Yosun bağlamış.   Yol arkadaşlarıma dedim ki gelin su çeşmeyi temizleyelim. Hiçbir malzeme yok. Hemen kolları çemredik. Havuz içindeki suları avuçlarımızla dışarı attık. Pislikleri temizledik. Suya el vuramıyorsunuz. Tam anlamı  ile temizleyemedik tabi..

    Bu vesile ile ONİKİŞUBAT belediye yetkilerine bu konuda göreve davet ediyorum. O çeşmenin güzel bir projesi var. Sıvası,boyası,temizliği ve çevresi parke yapılsa az da olsa gelenlerin suyundan içebileceği, abdest alacağı  hale getirilmesini teklif ediyorum.

    Gerek Başkonuş  Yaylamız,gerekse Sersem yaylası olsun,hatta Kahramanmaraş'ın onlarca yaylası  Kahramanmaraşlıların  hizmetine açılmalı.  Rahat dinlendirici ortamlar haline getirilmesi gerekir.

    Bu arada Serdar beye tekrara teşekkür ediyorum. Girişlerin öğrenci gurupları getirenlere ücretsiz olma ihtimali varsa ücretsiz olsun. Yoksa da sivillere nazaran en az %50  indirimli olmasında fayda. var. Ancak bende müşahede ettim ki burada bir çok hizmetler var. Personel çalışıyor. Bunun bir bedeli var elbette. Fakat giriş ücretleri aşağıya çekilirse ,zannederim  buralara gelenler daha çok olacaktır. Sirkülasyon artacaktır. İnsanlarımız faydalanacaktır.

     20-24 Temmuz tarihleri arasında  Kurban bayramı tüm İslam alemine hayırlara vesile olsun. İyi bayramlar…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Cevdet Alperen Arşivi