BAŞKAN OKAY’IN 29 EKİM MESAJI

BAŞKAN OKAY’IN 29 EKİM MESAJI
BAŞKAN OKAY’IN 29 EKİM MESAJI  Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında Türkiye’nin yüzyılı vurgusu yapan Başkan Okay, ortaya konan vizyon...

BAŞKAN OKAY’IN 29 EKİM MESAJI 
 
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 

Mesajında Türkiye’nin yüzyılı vurgusu yapan Başkan Okay, ortaya konan vizyon ve misyonun Türkiye Cumhuriyeti’ni her alanda zirveye taşıdığını söyledi.  
Milli birlik ve beraberliğin tezahürü olarak 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin ilan edildiğini dile getiren Başkan Okay, mesajında şunları söyledi: “Vatanın ve milletin bağımsızlığını canından aziz bilen şehitlerimizin mirası olan Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını idrak ediyoruz. Tarihte eşine ender rastlanan bir azim ve irade ile yapılan Kurtuluş Savaşı sonunda Cumhuriyet ilan edilmişti. Cumhuriyetin ilanının ardından milletimiz aynı özveriyi, birlik ve beraberliği devletin kalkınması ve güçlenmesi için de göstermiştir. Bugün geldiğimiz noktada, devletimiz her açıdan dünyanın en iyileri arasında yer almaktadır. Her alanda, mazlum ve mağdur milletlerin yanında olmaktadır. Bu bakımdan tarihi misyonunu tamamlamaktadır. Milletimizin birlik ve beraberliğinin en önemli tezahürü olan Cumhuriyet, bugün 100 yaşındadır. Kurtuluş savaşında olduğu gibi, bugün her alanda milli birliğimizi sağlamakta, devletimizin ve milletimizin yücelmesi için gece gündüz çalışmaktayız. Bu anlamda Cumhuriyet, Türk Milletinin tarih sahnesinde yeniden var oluşunun adıdır. Hakimiyetin kayıtsız şartsız millete ait olduğu Cumhuriyetimizin ilanının 100. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, milletimizin bu büyük bayramını yürekten kutluyorum.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.