Başkan Mahçiçek EXPO Muhtarları Ağırladı

Başkan Mahçiçek EXPO Muhtarları Ağırladı
Başkan Mahçiçek EXPO Muhtarları AğırladıOnikişubat Belediyesi EXPO 2023 hazırlıkları kapsamında şehre EXPO’yu tanıtıyor. Geçen haftadan bu yana birçok kurum ve toplulukla bir araya gelen Başkan Mahçiçek, bugün de Onikişubat...

Başkan Mahçiçek EXPO Muhtarları Ağırladı

Onikişubat Belediyesi EXPO 2023 hazırlıkları kapsamında şehre EXPO’yu tanıtıyor. Geçen haftadan bu yana birçok kurum ve toplulukla bir araya gelen Başkan Mahçiçek, bugün de Onikişubat ve Dulkadiroğlu muhtarları ve mahalle başkanları ile bir araya geldi.

Mesai arkadaşlarım olarak seslendiği muhtarlar ve mahalle başkanları ile kahvaltı yapan Başkan Mahçiçek yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi.

“Memleketimizin her şeyi var bir tanınırlığı yok. Şimdiye kadar bize katılacağı bilgisini veren 25 ülke var, 2023’e kadar 50 ülke olacağını var sayıyoruz. Ziyaretçi ülkelerden gelenler arasında yatırımcılar da olacak. Üretimde Kahramanmaraşımız sayılı iller arasında. Burada birçok ticari anlaşma, işbirliği, ortak yatırımlar yapacaklar ve Kahramanmaraş kazanacak. Şehrimize 2 milyona yakın ziyaretçi bekliyoruz.

Sanayisi, tabiatı, tarihiyle güzel bir memleketimiz var. Tanıtımımız olmazsa kimse bilmez. Hafta sonları buralar cıvıl cıvıl olacak. Bu esnafımıza ekmek demektir.

EXPO alanımızı yerinde görün müşahede edin istedik. Bir hayalimiz vardı ve gerçek oldu. İstedikten sonra yapamayacağımız bir şey yok bu hayatta. Gelecek nesillerimize bırakacak en güzel yatırım olarak şehrimizde yerini alacak EXPO 2023 Rekreasyon Alanı.

Burası sadece fuar zamanı değil senenin 365 günü tüm vatandaşlarımız tarafından kullanılabilecek bir yaşam alanı haline gelsin diye birçok donatı ekledik. Müzesi, Kelebek ve Uğur Böceği Bahçesi, Arasta Çarşısı, açık Avm, Nikâh Sarayı, Konferans ve Kongre Merkeziyle burası şehrin ve bölgenin cazibe merkezi olacak.

Aynı zamanda çevresinde başlattığımız imar çalışmaları ile Kahramanmaraş yeni bir silüet kazanmış olacak. Baraj sularının yaz aylarında çekilmesiyle oluşan kötü görüntüyü engellemek için buraya yapacağımızı Baraj İçi Su Tutucu Sedde Aksı ile 4 mevsim su sabit kalacak. Çevresel ve ekolojik denge açısından da çevreye katkı sunduğumuz gibi burada güzel bir manzara oluşacak.

Bunların hepsini şehrimizin tanınırlığı ve bilinirliği artsın, marka değeri kazansın diye yapıyoruz. Bu proje hepimizin projesi. Sahip çıkacağız ve 2023’e hep birlikte hazırlanacağız.”

Kahvaltı sonrası muhtarlara alanı gezdiren Başkan Mahçiçek yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Cumhurbaşkanımızın “Daha Adil Bir Dünya Mümkün” adlı kitabı programa katılan muhtarlar ve mahalle başkanlarına hediye edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.