BAŞKAN MAHÇİÇEK, EXPO 2023’Ü BATUM’A TAŞIDI

BAŞKAN MAHÇİÇEK, EXPO 2023’Ü BATUM’A TAŞIDI
BAŞKAN MAHÇİÇEK, EXPO 2023’Ü BATUM’A TAŞIDIEv sahipliğini yapacağı Uluslararası EXPO 2023 Onikişubat-Kahramanmaraş’ın başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi için ekibiyle birlikte var gücüyle çalışan Onikişubat...

BAŞKAN MAHÇİÇEK, EXPO 2023’Ü BATUM’A TAŞIDI

Ev sahipliğini yapacağı Uluslararası EXPO 2023 Onikişubat-Kahramanmaraş’ın başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi için ekibiyle birlikte var gücüyle çalışan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, katılımcı ülke ve şehir sayısını artırmak amacıyla ziyaretlerini sürdürürken, son adresi ise Batum oldu.

Onikişubat Belediyesi ev sahipliğinde ‘Doğa Dostu Şehir ve Duyarlılık’ ana temasıyla doğa ve çevre konusunda dünyada gelinen son noktanın Kahramanmaraş’tan sergileneceği Uluslararası EXPO 2023 Onikişubat-Kahramanmaraş için geri sayım sürerken, tanıtım ve davet noktasında birbirinden önemli ziyaretler gerçekleştiriliyor. En az 50 ülkenin katılım sağlayacağı Uluslararası EXPO 2023 Onikişubat-Kahramanmaraş’a, ulusal katılımın da yüksek olması amacıyla Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek öncülüğünde çalışma başlatıldı. Başkan Mahçiçek öncülüğündeki EXPO 2023 Özel Danışmanı Büyükelçi Erdoğan Kök’ün de bulunduğu EXPO 2023 heyeti, uluslararası anlamda ülkelerin diplomatik temsilcileri ile ulusal anlamda büyükşehir ve il belediyeleri başta olmak üzere nüfus yoğunluğu yüksek ilçe belediyelerine bizzat ziyaretler gerçekleştiriyor. Bu kapsamda birbirinden önemli ziyaretlerde bulunan Başkan Mahçiçek ve beraberindeki heyet, Trabzon, Samsun, Ordu ve Giresun’un ardından Gürcistan’a geçerek, Türkiye’nin Batum Başkonsolosluğu’nu ziyaret etti. Ziyarette, Türkiye Cumhuriyeti Batum Başkonsolosu Rıza Kağan Yılmaz’a, Uluslararası EXPO 2023 Onikişubat-Kahramanmaraş Projesi’ni ve hedeflerini tanıtım filmi eşliğinde anlatan Başkan Mahçiçek, Yılmaz’a resmi davet mektubunu bizzat teslim ederek, Gürcistan ve Batum’u EXPO 2023’de görmek istediklerini söyledi.

“GÜRCİSTAN VE BATUM’U EXPO 2023’DE GÖRMEK İSTİYORUZ”

Başkonsolos Yılmaz’a EXPO’ların ev sahibi ve katılımcı şehirlere faydalarını anlatan Başkan Mahçiçek, “Geçmiş EXPO’lardan da görüldüğü üzere EXPO’nun düzenlendiği kent adeta bir turizm merkezine dönüşürken, katılımcı şehirler ve ülkeler de önemli bir tanıtım fırsatı yakalıyor. Bu projeyle sadece Onikişubat’ımız ve Kahramanmaraş’ımız değil, bütün katılımcı ülkeler ve şehirlerdünya çapında kendini tanıtacak. Bilindiği üzere EXPO’muzun ana teması ‘Doğa Dostu Şehir ve Duyarlılık’tır. Bu sayede ülkemizin ve şehirlerimizin ‘Doğa Dostu Şehir ve Duyarlılık’ temasıyla öne çıkmasına, hem doğa hem de kültürel anlamda bir merkez olarak uluslararası alanda ciddi bir tanıtımının yapılması sağlanacak. Gürcistan ve Batum’da bizim yakın olmamızın yanında kadim dostluk ilişkilerimizin olduğu, stratejik anlamda önemli bir ortağımız. Batum’u gezme imkanı bulduk, kendimizi burada hiç yabancı gibi hissetmedik ama doğasından ve kültürel değerlerinden etkilendik. İnşallah Gürcistan ve Batum’u EXPO’da görmek istiyoruz. Başkonsolosumuz Rıza Kağan Yılmaz’a nazik kabulleri ve projemize ilgisi için teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Batum Başkonsolosu Rıza Kağan Yılmaz da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, EXPO 2023 Onikişubat-Kahramanmaraş Projesi’nden etkilendiklerini ve yer almak istediklerini söyledi.

Ziyaret, Başkan Mahçiçek’in EXPO 2023 özelinde hazırlanan ve Kahramanmaraş’ın değerlerini yansıtan hediyeleri takdimiyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.