Mehmet Fatih Erdoğan

Mehmet Fatih Erdoğan

BAKANDAN SONRA

BAKANDAN SONRA

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan sonra İl Milli Eğitim Müdürümüz de değiştirildi. 2018 yılından beri görev yapan Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz geçen hafta İstanbul İl Millî Eğitim Müdür Yardımcılığı görevine atandı. Yılmazdan boşalan Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğüne ise İstanbul’un Güngören İlçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Yusuf Kahraman Atandı. Rabbim hayırlı görevler yapmalarını nasip etsin. Göreve yeni atanan Sayın Milli Eğitim Bakanın ve Sayın Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürünün öz geçmişlerine bir göz atalım sonra söyleyeceklerimizi söyleyelim inşallah.

Sayın Ziya Selçuk’tan boşalan Milli Eğitim Bakanlığına atanan Sayın Mahmut Özer; 5 Mayıs 1970 yılında Tokat'ta doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümünden (1992) mezun oldu. 1992-1994 yılları arasında Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğüne bağlı Dalaman Havalimanında Elektronik Mühendisi olarak görev yaptı. Yüksek Lisans ve Doktorasını Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalında sırasıyla 1996 ve 2001 yıllarında tamamladı. 1994-2002 yılları arasında Gazi Osmanpaşa Üniversitesinde Öğretim Görevlisi, 2002-2010 yılları arasında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliğinde öğretim üyesi olarak görev yaptı.

28 Kasım 2010-4 Ekim 2017 tarihleri arasında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü olan Özer, 1 Ağustos 2015-1 Ağustos 2016 tarihleri arasında Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Başkanlığı görevlerinde bulundu. Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan vekilliği, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Genel Kurul Üyeliği görevlerini de yürüten Özer, 4 Ekim 2017 tarihinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı görevine getirildi. Özer, 8 Ağustos 2018 - 5 Ağustos 2021 tarihleri arasında Millî Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevini yürüttü.  6 Ağustos 2021 tarihinde Millî Eğitim Bakanı olarak görevlendirildi.

Sayın Bakanın öz geçmişinden anlaşılan; Türkiye’nin birçok güzide kurumunda üst düzey yöneticilik görevi yapmış ancak Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda Öğretmenlik, Müdür Yardımcılığı, Müdürlük, İlçe ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri yapmamış. Sayın Ziya Selçuk Bakanlık koltuğuna otururken Sayın Özer de Bakan Yardımcısı koltuğuna oturmuş.  Bence bu atama doğru yapılmamıştır. Ziya Selçuk’la birlikte göreve getirilen Sayın Özer Ziya Selçuk’la beraber gönderilmeliydi. Doğru olan buydu. Sayın Bakanın atamasının doğru mu yanlış mı olduğunu bekleyip göreceğiz. İnşallah ben yanılırım.

İl Milli Eğitim Müdürlüğündeki değişim ise inşallah yerinde yapılan bir değişim olur. Zira Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt’un Memleketi Kilis’e İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanmasının ardından Kasım 2018 tarihinde Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürüten Cemal Yılmaz atanmıştı. Cemal Yılmaz, Kahramanmaraşlılarca hatırlanacak hiçbir icraat yapmadı. Kahramanmaraş’ın Gök Kubbesinde bir hoş seda bırakmadı. Üç yıla yakın bir süre Maraş’ta yaşadı, yedi, içti, maaşını aldı. Maraş’a git dediler geldi, Maraş’tan git dediler gitti. Allah selamet versin…

Yerine İstanbul’un Güngören İlçesinin Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürüten Yusuf Kahraman atandı. Sayın Yusuf Kahraman; 1976 yılında Antalya / Elmalı´da doğdu. 1987 yılında Akçay İlkokulu’ndan, 1994’te Elmalı İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu. 1994 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi´ne ve 1995 yılında ise Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi´ne girdi. 2000’de Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde lisans öğrenimini, 2003 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisansını tamamladı. 2017 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden de mezun oldu. Öğretmenlik hayatına 2000 yılında İstanbul/Güngören İncirlibahçe İlköğretim Okulunda başladı. 2001 - 2005 yılları arasında yılında Güngören Cumhuriyet İlköğretim Okulunda öğretmen olarak çalıştı. 2005 yılında Güngören Şehitler İlköğretim Okuluna sınav sonucu müdür yardımcısı olarak atandı. Güngören Anadolu Lisesinde 21.04.2008 - 18.04.2014 tarihleri arasında müdür olarak görev yaptı. 18.04.2014 - 02.03.2020 tarihleri arasında Güngören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yaptı. 02.03.2020 – 17.08.2021 İstanbul İl Millî Eğitim Şube Müdürlüğü görevini yürüttü.

18.08.2021 tarihi itibariyle Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine başladı. Sayın Müdürüm Kahramanmaraş’ımıza hoş geldiniz. Safalar getirdiniz. İnşallah Kahramanmaraş’ın Gök Kubbesinde Hoş Seda bırakır ve sonsuza dek hayırla yad edilen birisi olursunuz. Bekleyip göreceğiz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Fatih Erdoğan Arşivi