BAHARATLIK KIRMIZIBİBER İLE İLGİLİ PANEL DÜZENLENDİ

BAHARATLIK KIRMIZIBİBER İLE İLGİLİ PANEL DÜZENLENDİ
BAHARATLIK KIRMIZIBİBER İLE İLGİLİ PANEL DÜZENLENDİTarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü'nün 30. Kuruluş Yılı etkinlikleri kapsamında Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma...

BAHARATLIK KIRMIZIBİBER İLE İLGİLİ PANEL DÜZENLENDİ

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü'nün 30. Kuruluş Yılı etkinlikleri kapsamında Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından "Baharatlık Kırmızıbiberin Dünü, Bugünü ve Yarını" konulu panel gerçekleştirildi.

Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen programa Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Saltalı İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Bozkurt, Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Araştırma Enstitüsü Müdürü Doğan Gözcü ile panelist olarak Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri  Prof. Dr. Cuma Akbay, Prof. Dr. İsmail Güvenç, Prof. Dr. İrfan Ersin Akıncı, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Pazarcık Meslek Yüksek Okulu öğretim üyesi Dr. Öğr. Grv. Yeşim Aytop ve Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü personellerinden Zir. Yük. Müh. Zekeriya Köker'in yanı sıra teknik personeller ve Kırmızıbiber üreticileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Doğan Gözcü Enstitü bünyesinde yürütülen proje ve çalışmalar hakkında ve İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Bozkurt Kahramanmaraş’ta Kırmızıbiber üretimi ve Müdürlük tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Yapılan konuşmaların ardından Prof. Dr. Cuma Akbay’ın moderatörlüğünde panelistler tarafından Kırmızıbiber Yetiştiriciliği, Hastalık ve Zararlılarla Mücadele ve Kurutma Yöntemleri konularında sunumlar gerçekleştirildi.

Panel programı soru-cevap ve değerlendirme ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.