“Amerika, katil katil”

“Amerika, katil katil”

Amerika’nın PKK/YPG terör örgütlerine desteğinin devam ettirmesine ve son günlerde ki, ikili ilişkilere bakınca rahmetli Mahsuni Şerif’in “Amerika katil katil” meşhur türküsünü hatırladım. Amerika Müslümanlara nasıl sıkıntı veririm, onların kaynaklarını nasıl kullanırım hesabını her zaman yapmıştır ve yapmaya devam edecektir. Son yıllarda ki Türkiye’nin sanayi savunma sistemlerinde ki, hızlı yükselişi ve kendilerine boyun eğmekten kurtulmasını hazmedemiyorlar. Savunma sanayinde hem de dünyaya parmak ısırtacak bir teknoloji ile var olma gücünü gördükleri için nasıl ederiz de Türkiye’nin yolunu keseriz hesabı yapılmakta, bu hesapta tutmayınca ikili ilişkilere sekte vurmaktadır.

Amerika Türkiye ilişkileri tarihin en kritik bir dönemine girmiştir. Biden döneminin pek iç açıcı olma yönü gözükmüyordu. Terör örgütlerine desteğe devam eden bir ABD Başkanı var. Türkiye buna ses çıkartmasın mı? Amerika Türkiye’nin her dediğini yapmasını bekliyor buda olmayınca her fırsatta düşmanlığını gösteriyor. Müttefiklik anlayışını işine geldiği gibi uyguluyor. Hiç beklemediği bir anda ilk hayal kırıklığını 2003’ de Irak’a saldırma hazırlığı yaparken TBMM’nin Amerikan askerlerinin Türkiye üzerinden Irak’a saldırma hesabına “hayır” diyerek yaşattı. Bu dönemden sonra Amerika’nın Türkiye’ye bakış açısında göstermelik iyi gibi gözükse de hiçbir zaman Türkiye’nin lehine bir adım atmamıştır. Öyle ki; Türkiye’nin hayati çıkarlarına dahi kaygısız kalmış, Türkiye karşıtı terör örgütlerini desteklemeye devam etmiştir. Türkiye’nin tüm uyarılarına kulak kapamış PKK/PYD/YPG terör örgütlerine sınırsız destek vermiştir. Son temsilciler meclisinde 778 milyar dolarlık savunma bütçesinin 177 milyon dolarını DEAŞ’ la mücadele kılıfıyla PKK/YPG terör örgütlerine aktarılma hesabı içinde Türkiye’nin terör örgütleriyle mücadelesini her zaman baltalamış olmayan müttefiklik ruhunu daha da köreltmiştir.

Türkiye ABD ile en sıkıntılı dönemi Biden le yaşayacağa benziyor. Bölgesel gelişmelerde Türkiye’nin farklı bakışı Amerika’nın işine gelmiyor. Yıllardır PKK/YPG ye silah yardımı yapıyorlar terör elebaşlarına iltifat ediyorlar. FETÖ iadesinde yüzlerce dosya sunulduğu halde iade antlaşmalarımıza rağmen iade etmiyorlar. Neredeyse sütten çıkmış ak kaşık gibi sunacaklar. F-35 antlaşmasını hiçe sayarak eşkıya ruhuyla ödenen paralarımızı gasp etmek istiyorlar. S-400 desen yine aynı satmıyorlar başka ülkeden de alınca sancı basıyor. Ne haliniz varsa görün. Türkiye gerektiğinde silahını da yapar, yapmaya gücü vardır. Gerekirse Rusya dan da almasını bilir. Türkiye kendi çıkarlarına karşı hassas davranması ve koruma yönünde attığı adımlar dahi Amerika’yı rahatsız ediyor. Amerika’nın rahatsız olması Türkiye’yi yolundan çeviremeyecektir. Türkiye’yi batı nezdinde karalamak için “Türkiye Batı’dan uzaklaşıyor.” Gibi algılarla Türkiye’ye karşı cephe oluşturmak istemesi açık ve net değil midir?

Türkiye - Rusya münasebetlerinde daha sıcak ilişkilerin olma ihtimali yükseliyor. Bunun en güzel cevabı 29 Eylül de Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşme sonrası daha netlik kazanacak. Putin’le baş başa görüşmede önemli kararlar alınacağı gözüküyor. Bakalım bu görüşme sonunda Türkiye Rusya ilişkileri nasıl yön bulacak. Amerika Türkiye’nin beka meselesinde dahi yanında olmadığı gibi ateşe körükle giderek beka kaygısı oluşturacak her adımı atmıştır. Büyükler buyuruyor ki, “vaki olanda hayır vardır” er geç ipler kopacaktı. Türkiye her zaman komşu ülke ve müttefikleriyle iyi ilişkiler içinde olmak için çok emek vermiştir. Bunu anlayan beri gelsin.

Amerika için rahmetli Mahsuni Şerif ne güzel ifade etmiş. “ Amerika Katil katil”

Muhabbetlerimle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi