Amerika gittiği yerde zulüm

Amerika gittiği yerde zulüm, çıktığı yerde yıkım bırakıyor.

Amerika bir işgal hesabı yaparken dersine iyi çalışıyor. Bunu da dünyaya yutturuyordu. Lakin artık bu dümeni rahat işlemiyor. Amerika kirli emellerini ifşa etmek için iki sloganla gidiyordu. “Terörle mücadele ve demokrasi” öyle ki terörle mücadele şöyle dursun terörle iş birliği yapar. Demokrasi mi? Zerresi olmaz. Bunlar Amerika için klişe ifadeler… Dünya artık bu yalanlarına inanmıyor.

Son olarak Afganistan’ı Taliban’a bıraktı. Yıllar önce Taliban’a karşı harekete geçmedi mi? Ne oldu da şimdi işgal ettiği Afganistan’ı Taliban’a bıraktı. Amerika’nın terörle mücadele, demokrasi yaygaralarına inanan kaldı mı acaba? Müttefikim der, terörle bir olur müttefikine karşı cephe açar. Suriye de olmadı mı? Sözde DAEŞ le mücadele ediyor. PYD/ YPG ye sınırsız destek vererek Türkiye’ye karşı kışkırtmadılar mı? Sınırımızda sözde bir Kürt devleti maskesi altında terör örgütlerini koruyup kollamadılar mı? Amerika’nın müttefiklerini memnun edici bir adım atma hesabı yapmamış, kendi hırs ve işgal etme arzuları ruhlarına işlemiştir. Vietnam da öyle olmadı mı? Yirmi yıldan fazla müdahale de bulundu. Yenilgiyle ayrıldı. Geride büyük bir yıkım ve gözyaşlarıyla kaos bıraktı. Irak işgali aynı zulümlerle dolu net rakam belirsizliğini korurken bir milyon civarında sivil vatandaşın öldüğü aşikâr. Çekildiğinde ne oldu. Birbirine düşmanca bakan bir halk bıraktı. Amerika’nın demokrasi yalanlarınaaldanan ırak halkı Saddam’ın heykellerini büyük bir zevkle yıktılar. Sonuç demokrasi yerine halkı birbirine düşüren kin yumağına bürünmüş bir halk. Amerika’nın nasıl bir demokrasi getirdiğini gören halkın pişmanlığı fayda verir mi? Ne mümkün?

Afganistan’dan çekilen Amerika yine bir yıkım bıraktı. Türkiye’nin korumasında olan Kabil havaalanından Mehmetçiğin ayrılmasıyla terör saldırısına muhatap olan Kabil de a iki yüze yakın kişinin öldüğü ve iki yüzden fazla kişinin de yaralanması ayrı bir vaka…  Saldırıyı DAEŞ üstlendiği bildiriliyor. Taliban askerlerinin elinde Amerika silahları dolu… Taliban’a karşı duruşuyla Afganistan’ı işgal eden Amerika nasıl oluyor da yıkım bırakıp giderken Taliban taraftarlarının elinde silahları oluyor. Amerika’nın ikiyüzlülüğü bir kez daha tescillenmiştir.

Amerika da son askerini Kabil havaalanından ayrılmasıyla kontrol Taliban’ a geçti. Taliban’ın yirmi yılda nasıl bu kadar güçlendiği de bir başka soru işareti değil midir? Amerika büyük vaatlerle girdiği ülkelerden çıkarken geride büyük bir yıkım ve huzura hasret bir halk kalıyor. Amerika da halk Biden’ i başa getirmesinde yine demokrasiye farklı bir bakış açısı getireceği ve insan hakları iddiaları olmuştur. Sonuç hayal kırıklığı, zaman daha da net görüntü verecektir.

 ABD terör örgütlerini destekleme isteği değişmedi, değişmeyecek. Müttefik veya değil fark etmez her zaman desteklediği terör örgütlerini kendi çıkarları adına kullanmayı bilmiştir. Şunu bilsin ki, beslediği terör örgütleri Amerika’nın başına bir gün iyi bir dert açacaktır. Zulümleri nereye kadar?

Afgan halkı Amerika’nın zulmünden bıkmış usanmış “demokrasi rüzgârı” getireceğini hayal edenler, gördüler ki “zulüm fırtınası” esiyor.  Afgan halkının çoğunluğu Taliban’ın yanında yer aldığını gören Devlet başkanı Eşref Gani’nin ülkeyi terk etmesi de Taliban’ın güç kazanması değil midir?

Bakalım zaman neyi gösterecek. Taliban ülkeye nasıl bir huzur getirecek. Bekleyelim, görelim.

Muhabbetlerimle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi