Alanya'ya yakıştı

Alanya'ya yakıştı
Alanya'ya yakıştıKGK'nın Alanya tanıtımına da ciddi katkı sağlayan Küresel Medya Buluşması, Lonicera Otel'in muhteşem konseptinde düzenlenen gala yemeği ve ödül töreni ile sona erdi. DİM TV'nin canlı yayınladığı galanın...

Alanya'ya yakıştı

KGK'nın Alanya tanıtımına da ciddi katkı sağlayan Küresel Medya Buluşması, Lonicera Otel'in muhteşem konseptinde düzenlenen gala yemeği ve ödül töreni ile sona erdi. DİM TV'nin canlı yayınladığı galanın çok önemli konukları vardı

YURT içi ve yurt dışındaki 100'den fazla gazeteciyi bir araya getiren " KGK Alanya Buluşması" kapsamında, Lonicera Otel'in muhteşem konseptinde gala ve ödül töreni düzenlendi. KGK Dış Medya Meclis Başkan Vekili Benan Kepsutlu'nun sunduğu muhteşem geceye IKBY Oluşumlardan Sorumlu Bölge Bakanı ve ITC Yürütme Kurulu Üyesi Aydın Maruf, MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, MHP MYK Üyesi Hüseyin Yıldız, Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, Alanya protokolü, Alanya Emniyet Müdürü Alper Avcı, siyasi parti temsilcileri, Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) üyeleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Engelliler Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy, Aytemiz Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkan Yardımcısı Kahraman Halisçelik, farklı bölgelerden gazeteciler cemiyeti başkanlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. Koronavirüs salgınında hayatını kaybeden gazeteciler için saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu. Türkmen Bakan Aydın Maruf Selim, törende yaptığı konuşmada, konseyin düzenlediği Alanya buluşmasından mutlu olduklarını söyledi.

"MAZLUMLARIN SESİ OLDUNUZ"

Türkiye'nin çok önemli bir ülke olduğunu vurgulayan Selim, "Türkiye, Orta Doğu'da barışa destek vermiştir. Her zaman bu bölgede hiçbir ayrım yapmadan tüm dini gruplara büyük destek vermiştir. Siyasi, kültürel, ekonomik, insani her desteği sağladı. Biz her zaman Iraklı Türkmenler olarak Türkiye ile Irak arasında olan ilişkilere destek veriyoruz. İlişkilerin hep iyi olmasını istiyoruz" diye konuştu.

Türkmenlerin önemli bir unsur olduğunu, ilişkileri daha fazla güçlendirmek için mücadele ettiklerini anlatan Selim, yaşanılan coğrafyada barışın, birlikte yaşamanın çok önemli olduğunu kaydetti.

Medyanın önemine de değinen Türkmen Bakan Selim, "Anadolu Ajansı başta Türkmenler olmak üzere tüm mazlum insanların sesi olmuştur. Orada olan o mazlumların sesini Türkiye başka olmak üzere tüm dünyaya aktarmıştır. O yüzden şükranlarımızı bildirmek istiyorum" dedi.

"DÜNYAYA HİTAP EDEN BİR AJANSA DÖNÜŞTÜK"

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) tarafından, Anadolu Ajansı'nın (AA) da içinde bulunduğu bazı kurum, kuruluş ve kişilere "Küresel Başarı Ödülü" verildi.

AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz de konseye ödül için teşekkür ederek, şükranlarını sundu. Karagöz, AA'nın Türkiye'nin milli mücadelesinin bir başlangıcı olarak, TBMM'den, Cumhuriyetten önce Mustafa Kemal Atatürk'ün "Milli ve yerli bir medyamız olmalı, haberler doğru verilmeli, dezenformasyon yapılmamalı, milli mücadele yapılırken en önemli şey doğru bilgidir" diyerek AA'yı 6 Nisan 1920'de Ankara'da kurduğunu söyledi. AA'nın 101 yaşında olduğunu belirten Karagöz, "Dünyanın 29 ülkesinde büyük temsilciliklerimiz var. Hemen hemen her ülkede muhabirlerimiz, gazetecilerimiz var. Sadece Türkiye'nin haberlerini değil, dünyanın haberlerini yine dünya medyasına servis ediyoruz. En son ABD'de Miami'de bir bina çöktü. Bütün dünya medyası AA muhabirinin fotoğraf makinesinden çekmiş olduğu o fotoğrafları servis ettiler, o fotoğrafları kullandılar. Çünkü sadece Türkiye'ye hitap eden bir ajans yok artık, dünyaya hitap eden bir ajansa dönüştük. Bu bizim ülkemizin milli menfaatlerini ifade etmemizi engellemiyor, sadece Türkiye ile sınırlı değiliz. Önümüzdeki dönemde dünyada daha fazla ses getiren bir Anadolu Ajansı olacak" dedi.

"KONSEY TÜRKİYE'NİN GURURU OLDU"

Törende bir konuşma yapan MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan da, her gazetecinin toplumda kanaat önderi olduğunu dile getirdi. Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer de konseyin Türkiye'de ve dünyada çok farklı meslek grupları ile basını buluşturduğunu söyledi. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise yazılı ve görsel basının temsilcilerinin her zaman önemli olduğunu kaydetti. KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim de iki günlük yorucu bir maratondan çıktıklarını, konseyin Türkiye'nin gururu olduğunu ifade etti.

KÜRESEL BAŞARI ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Konuşmaların ardından, Türkmen Bakan Aydın Maruf Selim'e, Anadolu Ajansı'na, Ampute Futbol Milli Takımı ile salgında hayatını kaybeden konseyin kurucularından gazeteci Veli Altınkaya anısına "Küresel Başarı Ödülü" verildi. Türk Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Kocaman'a, konseyin Arnavutluk temsilcisi Anisa Bahiti'ye, Alanya Belediye Başkanı Yücel'e, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin'e, Alanyalı turizmciler Uğur Sipahioğlu ve Hasan Uysal'a "şükran" plaketleri takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.