Alanya'ya yakışan Toplantı !

Alanya'ya yakışan Toplantı !

      Küresel Gazeteciler Konseyi, Meclis üyeleri ve yönetim kurulu Sayın Genel Başkan Mehmet Ali Dim bey ve ekibinin yoğun çalışması ile Alanya da bir araya geldi.

     42 ülke temsilcisi, Türkiye den il temsilcisi ve Meclis üyesi olan arkadaşlarımızla Korona Virüs belasından sonra ilk defa yüz yüze görüşme imkanı bulduk..

     Türkiye ve Dünya daki basın sorunlarının ikili görüşme imkanı bulduğumuz toplantı da süre kısa olunca ola bildiğince verimli bir toplantı oldu sanırım..

     Kahramanmaraş’tan , Mehmet Kadımehmetoğlu ile birlikte yola çıktık. Alanya da ilk durağımız Şükrü Nalkesen dostumuzun evi oldu.

    Sabah kahvaltısını Şükrü Nalkesen ile birlikte yaptıktan sonra : Dim Medya, Gazete, internet, Televizyon yayın merkezinde , Meryem hanım bizi karşıladı.

     Sayın Genel Başkan Mehmet Ali Dim beyle bir sabah çayı ve sohbetimizden sonra ise otelimize geçerek gecenin uykusuzluğunu biraz olsun atmaya çalıştık..

     Alanya kalesi, tarihi görünümlü gemimizle Alanya kalesi çevresinde deniz turu ve taze nefis balık yenen akşam yemeğinden sonra : günün ve geçen gecenin sabaha kadar yolculuk uykusuzluğunu atmak için kendimizi otel zor atık..

      Kısa adı KGK olan Küresel Gazeteciler Konseyi'nın Alanya tanıtımına da ciddi katkı sağlayan Küresel Medya Buluşması, Lonicera Otel'in muhteşem konseptinde düzenlenen gala yemeği ve ödül töreni ile sona erdi.

     Yapılan kısa konuşmalarda : bir çok gazeteci arkadaşımızın Alanya ya ilk defa geldiğine şahit olduk..

     Buradan DİM TV'nin canlı yayınladığı galanın çok önemli konukları vardı 

YURT içi ve yurt dışındaki 100'den fazla gazeteciyi bir araya getiren " KGK Alanya Buluşması" kapsamında, Lonicera Otel'in muhteşem konseptinde gala ve ödül töreni düzenlendi. KGK Dış Medya Meclis Başkan Vekili Benan Kepsutlu'nun sunduğu muhteşem geceye IKBY Oluşumlardan Sorumlu Bölge Bakanı ve ITC Yürütme Kurulu Üyesi Aydın Maruf, MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, MHP MYK Üyesi Hüseyin Yıldız, Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, Alanya protokolü, Alanya Emniyet Müdürü Alper Avcı, siyasi parti temsilcileri, Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) üyeleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Engelliler Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy, Aytemiz Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkan Yardımcısı Kahraman Halisçelik, farklı bölgelerden gazeteciler cemiyeti başkanlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. Koronavirüs salgınında hayatını kaybeden gazeteciler için saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu. Türkmen Bakan Aydın Maruf Selim, törende yaptığı konuşmada, konseyin düzenlediği Alanya buluşmasından mutlu olduklarını söyledi.

    Küresel Gazeteciler Konseyinin Türkiye de illerde, yurt dışında ülkelerde yaptığı toplantılar tanıtım anlamında ciddi manada katkı sağlıyor, Alanya ‘ya da yapılan toplantı, gelen gazeteci dostların, gazetesi, internet haber siteleri, üyelerin haber siteleri ile çok ciddi katkı sağladığını gördük..

     Gala yemeği ve ödül töreninde : ilk Küresel Ödül Sahiplerine ödülleri verildi. Türkmen Bakan Aydın Maruf Selim'e, Anadolu Ajansı'na, Ampute Futbol Milli Takımı ile salgında hayatını kaybeden konseyin kurucularından gazeteci Veli Altınkaya anısına "Küresel Başarı Ödülü" verildi. Türk Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Kocaman'a, konseyin Arnavutluk temsilcisi Anisa Bahiti'ye, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'e, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin'e, Alanyalı turizmciler Uğur Sipahioğlu ve Hasan Uysal'a "şükran" plaketleri takdim edildi.

    Alanya da ki 3. Günümüz olan Pazar günü ise : Sabah kahvaltıtan sonra bir kısmı öğle yemeğinden sonra, son kalan dostlarla saat 15 30 dan sonra otelden uğurlama töreni ile memleketlerine gönderildi.

     Korona Virüs sebebi ile kısıtlı olan ülke temsilcileri gelemedi, İnşallah bundan sonraki toplantılarda dostlarla görüşmek dileği ile diyorum..

     Alanya dönüşü Tisan da Behzat Ekici, kardeşimizi ziyaret ettik, hoş sohbet kısa sürsede görmüş olduk ve evimize döndük.. bugünlük bu kadar bizden sohbet diyorum

Bu bir kısmı yaşadıklarımızın: Tabi bu toplantı Alanya'ya yakışan bir toplantı olduğu emeği geçenlere teşekkür ederim..

     İyi günler..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi