Alanya’da Küresel Buluşma

Alanya’da  Küresel Buluşma

      Bugün bizi yazacağım: Gazetecileri yazacağım..

      Korona Virüs sebebi ile öyle oldu ki : karşılıklı ziyaretler, toplantılar, düğün cenaze ve benzeri etkinlikleri iki yıldan beri yapamıyoruz..

      Bir çok dostumuzun cenazesine bile katılamadık içim yanıyor..

       Küresel Gazeteciler Konseyi, Kayseri İl Temsilcisi Veli Altunkaya, Malatya da Mehmet Akif Çelik abimiz ve bir çok gazeteci ağabeyimiz korona virüse yenik düşerek hayata gözlerini yumdu.

      Biz ancak memleketten bir fatiha göndererek arkadaşlık görevimizi yapmaya çalıştık..

       Yaşadığımız şehirde : akrabalarımız, yakın dostlarımız Korona Virüs sebebi ile aramızdan ayrılması sebebi ile içimiz kan ağlarken, moralimiz eksi 40 görmüşken, Küresel Gazeteciler Konseyi Genel başkanı Mehmet Ali Dim beyin Alanya’da 'Küresel Buluşma' 2-4 Temmuz’da yapıyorum mesaj bizlere yüksek moral kaynağı oldu..

      Yaklaşık 40 ülkeden gelecek olan ülke temsilcilerimiz 81 ilden gelen il temsilcilerimiz ile Alanya da iki gün boyunca bir araya gelerek özlem ve hasret gideceğiz..

      Anadolu Basın durumunu konuşacak..

       İl temsilcilerimiz, üyelerimiz, internet sitelerinde, gazetelerde Sayın Genel Başkan Mehmet Ali Dim beyin basın açıklamasını yayınlayarak bu buluşmayı bir anlamda okuyucularımızla bütünleştirdik.. Bu sebeple bugün yola çıkmadan istedim ki bir iki kelam da biz yazalım..

      Sevgili okurlarım: Küresel Gazeteciler Konseyi'nin (KGK) küresel buluşması 2-4 Temmuz tarihlerinde Alanya'da gerçekleştirilecek. KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, 100'den fazla yerli ve yabancı KGK üyesine ev sahipliği yapacak sayın genel başkana bugünden teşekkür ediyorum, daha önce de çok mükemmel ev sahipliği yaptığını biliyorum..

      Kahramanmaraş’tan yola çıkıyoruz, Cuma günü Alanya da dostlarla buluşacağız bunun heyecanını bugünden yaşıyorum..

      Sayın Genel Başkan Mehmet Ali Dim beyin ve Ekibinin özellikle Meryem ablamızın Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Alanya'da gerçekleştireceği küresel buluşmanın hazırlıklarını nasıl yaptığını çok iyi biliyorum, emeklerine , ellerine, yüreklerine sağlık iyiki varlar böyle güzel dostları bir araya getiriyorlar..

      Altın gibi yüreklerini serinletmek de bize düştü !

      Özellikle Anadolu Basın can çekiştiği bugün : Alanya da yapılacak olan Küresel Gazeteciler Konseyi, toplantısı çok önemli..

      Resmi kurumlara gazete alınsın mı ? alınmasın mı ? tartışmasının gölgesinde geçecek olan toplantı sanıyorum bir çok hayırlara vesile olacaktır.

       Bu toplantı sonunda sonuç bildirgesi : KGK il temsilcilerinin konuşmaları ve bildirileri Anadolu Basın için ilgili makamlara en yüksek tondan sesimizi duyurma imkanı verecektir.

      Pandemiye rağmen: KGK üye kayıtları devam ederek Türkiye’nin en yaygın meslek örgütü konumuna gelmesi bizlere heyecan veriyor..

       KGK yabancı ülkelerdeki temsilcileri, yerli temsilciler ve iç dış basın bir araya gelince dünya basın durumunun da konuşulacağı Alanya buluşması hayırlara vesile olacağına inanıyorum..

       KGK il temsilcileri ve yabancı gazeteciler : Lonicera Otel'de  ayrı ayrı salonlarda Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu, Etik Kurulu, Onur Kurulu ve Danışma Kurulu toplantıları yapılacak. Yaygın Medya Meclisi, Yerel Medya Meclisi ve Dış Medya Meclisi toplantıları gerçekleştirilecek.

      Bu toplantıların arkasından tüm üyelerin katılımıyla genel toplantı yapılacak.

Toplantıların ardından  Lonicera Otel Balo Salonu'nda Gala Yemeği ve Ödül Töreni gerçekleştirilecek. Böylece çalışma sonuç ortaya çıkacak..

      Alanya'daki küresel buluşma, 4 Temmuz 2021 Pazar günü konukların uğurlanmalarıyla sona erecek.

      Yani Pazar günü inşallah Kahramanmaraş geri dönüş yapacağız.. Bu vesile ile Alanya notları ile buluşmak üzere sağlıcakla kalın !..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi