Akıllı Çocuk Ödülünü Aldı !

Akıllı Çocuk Ödülünü Aldı !
Akıllı Çocuk Ödülünü Aldı !BEKİR DOĞANONİKİŞUBAT / Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde bulunan Piazza AVM de Kahramanmaraş Eczacılar Odası tarafından 14 Mayıs Eczacılık Bayramı sebebi ile  düzenlenen ‘Akıllı...

Akıllı Çocuk Ödülünü Aldı !

BEKİR DOĞAN

ONİKİŞUBAT / Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde bulunan Piazza AVM de Kahramanmaraş Eczacılar Odası tarafından 14 Mayıs Eczacılık Bayramı sebebi ile  düzenlenen ‘Akıllı çocuk akıllı ilaç’ konulu resim sergisinde dereceye giren öğrenciler ödülleri törenle verildi.

    Kahramanmaraş Eczacılar Odası Başkanı Bahtiyar  Murat Aras, “İlacı doğru kullanırsanız şifa, verir, yanlış kullanırsanız sağlığımıza zarar verir ” dedi.

     Kahramanmaraş 14. Bölge  Eczacılar Odası Başkanı Bahtiyar Murat Aras, doğdaki bir otun, bir bitkinin, bir ağacın içinde insan sağlığı için ne olduğunu nasıl bir ağrı kesici olduğunu eczacı bilimi ile bilmemin mümkün olduğunu söyledi.

“İlaç en az madde ihtiva eden zehirdir”

     Doğru ilaç kullanımı hakkında katılımcılara bilgi veren Başkan Aras, “İnsan hayatını güzelleştirmek imkanları sağlıklı kılabilmek için hekimlerimiz ve eczacılarımız insanlık tarihi boyunca çok büyük fedakarlık vererek bu günlere geldiler. Tabi son 2 yıldır dünyada çok zorlu şartlarda bir pandemiden geçtik ve bu pandemi de en ağır bedeli sağlık çalışanları olarak hekimler, eczacılar, hemşireler ve hastanelerde çalışan teknisyenlerimiz gördü. Hepsini yad ediyoruz çok büyük hizmet verdiler. 400 üzerinde maalesef görev şehidimiz var sağlık camiası olarak. Bu şu demektir, insan hayatının sürdürülebilmesi adına kendi hayatlarından vazgeçen bu kutsal görevi yapan bütün sağlık çalışanlarını rahmetle yad ediyoruz. Onların isimlerini yaşatmak adına her yaptığımız toplantıda yine onlardan bahsetmeye devam edeceğiz. Bugün gençlerle bir ödül töreni için bir araya geldik.

      Başkan Murat Aras: “  Amacımızda, ilaç nedir, doğru ilaç kullanımı nedir, doğru ilaç kullanmak nedir, kullanmamak nedir? Bunları gençlerimize anlatmak için buradayız. Bize eczacılık fakültesinde ilaç en az madde ihtiva eden zehirdir diye anlatılır. Bu ne demektir, ilacı doğru kullanırsanız şifa bulunursunuz, ilacı yanlış gereksiz kullanırsanız da sağlığınızdan olursunuz. Bizim esasında gençlerimiz aracılığıyla topluma vermek istediğimiz mesaj, ilacın doğru kullanımı, ilacın hayatımızdaki önemi kadar onun yanlış kullanımı sonucu oluşabilecek hastalıkları bertaraf etmektir. İlaç dediğimiz şey uzaydan gelmiyor. İlaç dediğimiz şey bizim doğamızın, bizim bitkilerimizin, hammaddelerimizin bize bir hediyesi. İlacı iyi öğrenmek için doğayı iyi öğrenmemiz gerek, bitkileri çok iyi öğrenmemiz lazım. Doğayı bilimsel gözle incelememiz lazım. Doğada gördüğünüz bir ot, çok hayatı bir hastalığının ham maddesi olabilir. Bizim ilaçlarımızın yüzde 99’u bizim doğada gördüğümüz bitkisel ürünlerdir” dedi.

Ödül töreni,  Akıllı çocuk akıllı ilaç’ resim sergisinde derece giren Yağmur Berber, Berat Çokparlamış, Liva Nur Erik’e ödülleri Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü Müdür Vekili Sağlık Hizmetleri Başkanı Mehmet Akgüngör, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Harun Akbalaban, Sosyal Güvenlik Kurumu  Sağlık İşleri İl Müdürü Nevzat Akbaba tarafından verilmesiyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.