ADALET MESLEK EĞİTİM MERKEZİ'NİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ADALET MESLEK EĞİTİM MERKEZİ'NİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
ADALET MESLEK EĞİTİM MERKEZİNİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİAdalet Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında 9 Mart 2020 tarihinde imzalanan “Eğitim ve Öğretim İşbirliği” Protokolü kapsamında, ceza infaz kurumları...

ADALET MESLEK EĞİTİM MERKEZİNİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Adalet Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında 9 Mart 2020 tarihinde imzalanan “Eğitim ve Öğretim İşbirliği” Protokolü kapsamında, ceza infaz kurumları yerleşkelerinde mesleki eğitim merkezlerinin açılması kararı alındı.  Bu karar sonrası,  Türkoğlu Açık Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesinde 2020 yılında inşasına başlanan Türkoğlu Adalet Meslek Eğitim Merkezi yaklaşık iki ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak 15/06/2020 tarihinde eğitim ve öğretime hazır hale getirildi.

Halen hizmet vermeye devam eden Türkoğlu Adalet Meslek Eğitim Merkezimizin açılışı, geçtiğimiz günlerde  Türkoğlu Açık Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesinde, 18 ilin ceza infaz kurumlarında kurulan diğer Adalet mesleki eğitim merkezleri ile birlikte canlı oturumla aynı anda gerçekleştirildi.

Ankara’da Adalet Bakanı Abdulhamit  Gül,  Milli Eğitim Bakanı  Mahmut Özer ve diğer protokol üyeleri ile İlimizde ise; Kahramanmaraş Valisi  Ömer Faruk Coşkun, Kahramanmaraş  Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı, Türkoğlu Kaymakamı Mahmut Hrsanlıoğlu,  İl Milli Eğitim Müdürü  Yusuf Kahraman, Türkoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Aydoğan, Türkoğlu 1 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü İhsan Taçyıldız, Türkoğlu 1 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü İsmail Bingöl, Türkoğlu Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Naci Tel ile Türkoğlu C.Evi TG.K. J. Yarbay Serkan Özel açılış törenine katıldılar.

 Düzenlenen toplu açılış programında konuşan Kahramanmaraş  Cumhuriyet  Başsavcısı  İlker Yazıcı; “2020 yılı Mart ayında Adalet Bakanlığı İle Milliği Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol kapsamında Türkoğlu Açık Ceza İnfaz Kurumunda Mesleki Eğitim Merkezi İnşaatına hızla başlanarak 2 ay gibi zaman zarfında eğitime hazır hale getirildiğini, Türkoğlu Açık Ceza İnfaz Kurumu Mesleki Eğitim Merkezinin 7 derslikten oluşan 90 hükümlünün aynı anda eğitim faaliyetlerine devam edebilecek bir kapasitede olduğunu, halihazırda Açık Ceza İnfaz Kurumunda toplam 1112 hükümlüden 964 hükümlünün Covid19 salgını nedeniyle izinli olduklarını, kalan 148 hükümlü içerisinde 20 hükümlünün halihazırda eğitim faaliyetlerine devam olunduğunu, söz konusu projenin hayata geçmesinde katkıları olan başta Adalet Bakanlığı olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşların değerli katkılarından  dolayı  şükranlarımı  arz ediyorum ”dedi.

Daha sonra Türkoğlu Adalet Mesleki Eğitim Merkezi’nin açılış kurdelesi  kesildi.   Ceza infaz kurumunda bulunan hükümlü ve tutukluların meslek edinmeleri, sahip oldukları mesleklerini geliştirmeleri ve yarım kalan mesleki becerilerini tamamlamaları amacıyla faaliyete geçirilen ve hükümlü ve tutuklularımıza yaparak yaşayarak öğrenme fırsatı sağlayıp eğitimin bütün yönlerine aktif olarak katılımlarını teşvik eden Türkoğlu Açık Ceza İnfaz Kurumu Adalet Meslek Eğitim Merkezi Kahramanmaraş’a hayırlı uğurlu olsun.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.