ABD NİN SÖZDE SOYKIRIM TANIMASI

                            ABD NİN SÖZDE SOYKIRIM TANIMASI

   CEVDET ALPEREN

        ABD Başkanı Joe BIDEN tarihi bir hataya imza atmıştır.  1915 tarihinde Osmanlı Türk Devletinin aldığı bir karar neticesinde bir kısım Ermeni vatandaşları tehcir etmiştir. O yıllarda güvenlik maksadı ile alınan bu karar Sözde "soykırım " olarak nitelendirilmiştir.  Özellikle ABD bu konuda hem ABD de yaşayan Ermenilerin oyunu almak isteyen siyasilerin hesapları,hem de Türkiye'den tavizler koparmak gibi bir menfaat elde etmeye dayanan bir hamledir.

    Son olarak da BIDEN bu oyunu  Türkiye den tavizler koparmak ve ABD dede ki Ermeni gurupları memnun etmek için "  Soykırım " bir daha olmaması için bu açıklamayı yaptığını utanmadan söylemiş. Sanki çocuk uyarır gibi  bir daha olmasın anlamında bizi aba altından sopa göstermiş. Olayın arkasından 105 yıl geçmiş.Halen Türkiye de Ermeniler birinci sınıf vatandaş olarak yaşamaktadır.

    Eğer gerçekten ortada bir "soykırım" varsa , 1915 de olmayan Ermenistan neden şimdi var. Soy kırım demek soy bitmiş demek değil midir ? Üstelik ABD neden bu gün Ermenistan denen ülkede dünyanın en kapsamlı Üst kurmuştur. Soyu biten bir toprak da senin ne işin var.

    Yani bu Ermenileri hep kullandınız, halende kullanacaksınız. Yalan söylüyorsunuz. Elinizde bir belge yok. Bir kanıt yok.

    Üstelik ABD yüz yıldan beri kendi topraklarında ve dünyanın bir çok  yerinde insanları katlettiniz. Irakta,Afganistan da, Afrika da insanları katlettiniz. Asıl soy kırımı siz yaptınız.

    Peki Ermenilerin Türkiye de yaşayan soydaşları neden bir soy kırım iddiasında değiller ?  Siz neden Ermenilerin avukatlığını yapıyorsunuz ? Sizin yaptığınız soykırıma kim avukatlık yapacak.

     BİDEN tez zamanda bu kararını düzeltmeli. Yoksa ABD Türklerin en büyük düşmanı olarak tarihte hak ettiği cezayı bulacaktır.

    BİDEN'in bu söylemi Türkler tarafından hiçbir zaman kabul edilmeyecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Cevdet Alperen Arşivi