EBS DEĞİŞİM HAREKETİ YETKİYİ ALMADAN KAZANIMLARA BAŞLADI

EBS DEĞİŞİM HAREKETİ YETKİYİ ALMADAN KAZANIMLARA BAŞLADI
EBS DEĞİŞİM HAREKETİ YETKİYİ ALMADAN KAZANIMLARA BAŞLADI7 Temmuz tarihinde 'DEĞİŞİM HAREKETİ' ismi ile Kahramanmaraş Eğitim Bir-Sen 1 Nolu şube başkan adaylığını açıklayan Adem Aydoğan ve ekibinin oluşturduğu kamuoyu...

EBS DEĞİŞİM HAREKETİ YETKİYİ ALMADAN KAZANIMLARA BAŞLADI

7 Temmuz tarihinde 'DEĞİŞİM HAREKETİ' ismi ile Kahramanmaraş Eğitim Bir-Sen 1 Nolu şube başkan adaylığını açıklayan Adem Aydoğan ve ekibinin oluşturduğu kamuoyu baskısı sonucunda ekonomik olarak anlamını yitiren eğitim çalışanlarının promosyon sözleşmeleri idare tarafından iptal edilerek eğitim çalışanlarının lehine 23.406 Türk Lirası bedel ile yenilenmiştir.
İlk promosyon sözleşmesinin imzalanmasından sonra gelişen ekonomik konektörde eğitim çalışanları ciddi ekonomik kayba uğramıştı. Fakat DEĞİŞİM HAREKETİNİN 12 Ağustos 2022 tarihinde ADEM AYDOĞAN imzalı mevcut promosyon sözleşmesinin iptali talepli dilekçesine kadar idare tarafından herhangi bir adım atılmamış. Mevcut sendika yönetimi konu hakkında etkili bir duruş sergilememiş, konu sürüncemede bırakılmıştır. 12 Ağustos 2022 tarihli dilekçemiz üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü de 14 Ağustosta vermiş olduğumuz dilekçeye istinaden ilgili bankaya yazı yazarak promosyon sözleşmesinin yenilenmesi ile ilgili süreci başlatmıştır.
Ve bu süreç 14.09.2022 tarihinde promosyon ihalesinin yeniden yapılmasıyla rakamı yeterli bulmasak ta eğitim çalışanlarının lehine sonuçlanmıştır. DEĞİŞİM HAREKETİ daha yetkiyi almadan özgül ağırlığı ,yapıcı ve sonuç alıcı muhalefeti ile sendikacılığın nasıl olması gerektiğini muhataplarına göstermiştir. Yönetime geldiğimizde sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz
Konu ile ilgili konuşan DEĞİŞİM HAREKETİ sözcüleri promosyon sürecinin bir başlangıç olduğunu yetkiyi aldıklarında Kahramanmaraş ta ezberleri bozacak bir sendikacılık faaliyeti yapacaklarını belirterek tüm üyelerin desteğini beklediklerini ifade etmişlerdir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.