SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 49,25 oldu

Bağ- Kur SSK Emeklisi

SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 49,25 oldu

31 Mart 2024 seçimleri öncesinde Memur emeklileri ile SSK ve Bağkur emeklilerine eşit zam verilmemesi emeklileri çok kızdırmıştı.

Müjde ise : Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş artışının yüzde 49,25'e yükseltildiğini açıkladı.

Ak Partiye oy vermem : Memur emeklisinden oy alsın diyen Ak Partili emekliler bu zamla yüzleri gülmeye başladı.

2024 yılında memur emeklileri ile SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarındaki artış oranları eşitlenmiş oldu. Peki, ek zamdan kaynaklı farklar, hesaplara ne zaman yatacak?

SSK ve Bağkur emeklilerine yüzde 49,25 zam: Emekli maaşları ne kadar oldu? İşte 2024 Ocak güncel zamlı emekli maaşları ya da farkı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasından sonra Resmi Gazetede yayınlanması ile ay sonuna kadar maaş farkları hesaplara yatacağı bildirilmesi ile emekliler derin bir nefes aldı.

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, SSK ve Bağ-Kur emeklisine ilave yüzde 5 artış yapılacağı müjdesini vermiş, artış oranı yüzde 37,57’den yüzde 42,6'ya yükselmişti.

Yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile SSK ve Bağ-Kur emeklisine bir ek zam daha yapıldı. Bakan Işıkhan, “SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin emekli aylıklarındaki artışı ocak ayı itibarıyla yüzde 49,25’e yükseltiyoruz” açıklamasını yaptı.

Böylece memur emeklileri ile SSK ve Bağ-Kur emeklileri aynı oranda zam alacak.

Doğru olan eşit zam bu kadar SSK ve Bağkur emeklisini germeye ne gerek vardı..

"13,5 milyonu bulan SSK ve Bağ-Kur emeklilerimize bir müjde vermek istiyorum. SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin emekli aylıklarındaki artışı ocak ayı itibarıyla yüzde 49,25’e yükseltiyoruz. Diyen bakan herkesi sevindirdi..

Ocak ve Temmuz aylarında emeklilerimizin aylıkları artmakta temmuz ayında da memurlar için toplu sözleşmenin, SSK ve Bağ-Kur içinde de mevzuat çerçevesinde emekli aylıkları artacak. Teklifimiz Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra oluşan aylık farkları 1 haftada ödenecek."

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğandan şunu bekliyoruz, Yüksek pirim ve fazla günle emekli olan SSK ve Bağkur emeklilerine fazla emekli maaşı ödemenizi bekliyoruz..

Bağkur dan 12 bin gün pirim ödeyerek emekli olan biri ile 3800 gün veya 5bin iş günü üzerinden emekli olan aynı maaşı almamalı!..

SSK ve Bağkur emeklilerine hayırlı olsun

iyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Bekir Doğan Arşivi