Muhasebecilerin Birliği ve Özlenen Tablo !

Muhasebecilerin Birliği ve Özlenen Tablo !

Bir değimle : Tas yitti , çunguru başına kaldır !..

Kahramanmaraş Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Abdullah Kalın, 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depreminde büyük hasar alan bölgede mücbir sebep halinin uzatılması ve beyanname sürelerinin yeniden düzenlenmesi için Muhasebeciler konteyner kentte basın açıklaması yaptı.

Biraz erken gidip muhasebeci dostlarla sohbet ettik.. Basın toplantısına destek için : KMTSO Başkanı Mustafa Buluntu, Baro Başkanı Av. Muhammed Burak Gül, 14. Bölge Eczacılar Odası Başkanı Ebru Kaya , Mimarlar Odası Başkanı Yunus Emre Kaçamaz, Terziler Ve Konfeksiyoncular Odası başkanı Muhlis Akkurt ve esnaf odaları , dernekler Mali Müşavirde basın açıklamasında hazır bulundu. Bu Birliği özlenen bir tablo olarak gördüm.

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) üyeleri, artan iş yükünün azaltılması talebiyle Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı basın açıklaması yaparken, Kahramanmaraş ta ki toplantı iki yönden çok önemli idi..

Birincisi Deprem enkazından çıkan muhasebeciler kendi ayakları üzerinde durmaya çalışıyorlardı.. bir birine kenetlenmişti..

Kahramanmaraş Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Abdullah Kalın ve bir çok üyeye de sohbetimde söyledim bir kere daha dile getirmek istiyorum..

Önsen ve kurtlarda bulunan bir kısmı 10 bin konut, 1600 yataklı hastane için TOKİ verilen araziden Kahramanmaraş Muhasebecileri içinde bir yer ayrılması için gerekli girişim yapılarak: Buraya Noteri , kırtasiye ve kitapçısı, lokantası, pastanesi içinde olan güzel bir Muhasebeciler çarşısı çok güzel olur, Türkiye örnek bir proje olur ki , bugünkü durum bir fırsattır.. destek ve hibelerle çok güzel bir site veya çarşı yapıla bilir..

Muhasebecilerimizin böyle birlik olması.. Meslek odalarının tam destek vermesi gerçekten güzel bir olay birlik olmayı öğreniyoruz galiba.. buna devam etmeliyiz," diyorum..

Başkan Kalın, deprem bölgesinde hayatın normale döndüğü algısının aksine, meslek camiasının, esnaf ve sanatkârların, ticaret ve sanayi işletmelerinin hala iptidai koşullarda mücadele ettiğini vurguladı. 30 Nisan 2024 tarihinde sona erecek olan mücbir sebep halinin yetersiz kaldığını belirten Kalın, en az 28 Şubat 2025 tarihine kadar uzatılması ve beyan ve bildirimler için 31 Mayıs 2025 tarihine kadar 3 aylık ek süre verilmesi gerektiğini söyledi.

Van depreminde 5 yıl verilen süre Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Hatay, İslahiye , Nurdağ da niye verilmesin..?

Depremde en çok yıkım ve hasara uğrayan meslek gruplarından biri olan Serbest Muhasebeci, KOSGEB kredilerinden yararlanamadığını dile getiren Kalın, KOSGEB ile ilgili yasal düzenlemelerin ivedilikle yapılarak serbest meslek mensuplarının da bu imkanlardan yararlanabilmesi gerektiğini söyledi ki, bir çoğu dostumuz ve iş yeri komşumdu.. Bizim bina da 8 saniye de yıkıldı ve komşumuz olan Muhasebeciler yerle bir oldu.. Bizim gibi..

Bugün Bizim sesimizi duyuracak biri yok, iş başa düştü..

Tas yitti Çunguru başına kaldır ! Diyorum dostlara , Muhasebecileri tebrik ediyorum.. bu birliğin devamını muhasebeciler çarşısında görmek istiyorum..

Iyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Bekir Doğan Arşivi