BU ŞEHRİN HİKAYESİ

            BU ŞEHRİN HİKAYESİ

       Her  insanın bir hikayesi olduğu gibi her beldenin ,her şehrin ve her ülkenin bir hikayesi vardır. Kahramanmaraş olarak bizimde bir hikayemiz var. Hikayemizin adı “ONİKİ ŞUBAT TARİHİ”   Atalarımızın 102 sene önce yedi düvel karşısında yiğitçe mücadele ederek işgal edilen topraklarımızdan kovduğunun hikayesidir 12 Şubat tarihi.

       Bu öyle bir hikaye ki namusun çiğnetilmeme hikayesi. Uzunoluk Hamamından çıkan  Türk kadınlarına  sarkıntılık eden Fransız ve Ermeni askerlerinin” Müslüman Türk namusuna uzanan eller kırılır “ diyerek  Fransızların askerini yere seren Sütçü İmamın hikayesidir.

     Bu hikaye bayrağın yere düşülmemesi hikayesi. Kalede dalgalanan Türk bayrağının Fransızlar tarafından indirilmesi üzerine “ALEM-İ İSLAMA HİTAP” adında Millete beyanname hazırlayıp dağıtan  Av. Kısakürek Mehmet Ali’nin hikayesi.

     Bu hikaye özgürlük hikayesi.  İnsanlık tarihinde ilk defa Kahramanmaraş’ın Ulu Camiinde  “Bayrak olmayan, hürriyet olmayan  bir beldede Cuma namazı kılınmaz “ fetvasının hikayesi.

    Bu hikaye , düşman ile çarpışma  sırasında bağırsakları karnından sarkan ve bağırsaklarının yere düşmemesi için bir eli ile bağırsaklarını tutup bir eli ile düşmana  karşı savaşan yiğit Şehit Mıllış Nuri’nin hikayesi.

    Bu hikaye Ermeni Hırlakyan’ın Fransız lejyonlarını, karşılama teklifi yaptığında : “Davulumun kasnağını altın ile doldursan bu davul çalınmaz. Bu din bahsidir. Ben din kardeşimin bağrına tokmak vurmam” diyen büyük kahraman Baş Davulcu Abdal HALİL’in hikayesidir.

    Bu hikaye ” Bir bez parçası için neden bu kadar gürültü çıkardınız” diyen Fransız Generale “ Ben anamdan doğdum Maraş kalesinde  bayrağımı gördüm. Ölünceye kadar da göreceğim. Biz Türkler böyleyiz. Bayrağı görmemek için  ya kör olmalı yada ölmek   lazım. Kör değilim. O halde onu görmezsem, öldüm demektir. Hem bayrak için ölmek demek şehit olmak demektir. En büyük şereftir. “ diyen  Aşıklıoğlu HÜSEYİN  ADINDAKİ YİĞİT Maraşlının hikayesidir.

    Bu hikaye Sütçü İmamların, Şeyh Sezai Efendilerin, Rafet Hocaların, Aslan Beylerin , Dr. Mustafaların, Muallim Hayrullahların, Senem AYŞELERİN, Tırık GÜLSÜMLERİN ve isimleri tarihin sayfalarından taşan yüzlerce  kahramanların hikayesidir.

         Şehitlerimizin, kahramanlarımızın ve Gazilerimizin mekanları cennet olsun.  Ey Türk çocuğu ecdadını unutma.  Onların bize bıraktığı bu vatan topraklarına sahip ol. Kalkınmak için çalış. Yeni şeyler yap. Ecdadına  hakaret etme.  Bu hikayenin üstüne yeni  hikaye yazılmaz. Bu hikayeyi iyi oku ve anla.

     Bayramın kutlu olsun ey Maraşlı…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Cevdet Alperen Arşivi