Basın' da Yaprak Dökümü !

Basın' da Yaprak Dökümü !
Geçtiğimiz hafta , Engin Ardıç ile Başlayan Yaprak Dökümü , bugün usta Gazeteci Mehmet Barlas ile devam etti.
Ben uzun yıllar , Türkiye Gazetesi, Türkiye Gazetesi Yurt Haberleri , İhlas Haber Ajansı, TGRT çalıştım..
Türkiye Gazetesi Başyazarı Merhum Yalçın Özer ağabey kanalı ile Mehmet Barlas beyle o dönem tanıştık ve birlikte TGRT günün yorumunu yaptığı dönemde de çalıştık.. 28 Şubat sürecindeki acıları birlikte çektik o günleri çok iyi bilen biriyim , nasıl bir yönetimi yaşayan biriyim.. Başımızdaki Zalim Diktatöre , bunu söyleyemiyor yazamıyorduk, Kenya'ya Sürgün giden gazeteciler ve 28 Şubat süreci onu yaşayan bilir , Mehmet Balras da da o dönem sesi kesildi ama o Mehmet Barlas, bizlere bir ağabey oldu.. bir usta oldu, ondan çok şey öğrendik.. yakın yakın bir kardeş olduk , o bir ağabeyimizdi..
Sabah Gazetesinin Başyazarı : gazeteci Mehmet Barlas tedavi gördüğü hastanede hakka yürüdüğü haberi sevenlerini yıktı.. elbette beni de çok etkiledi.. Basın ' da yaprak dökümü dedim, bahar da yaprak dökülmez ama, asrın felaketinden sonra oluyor galiba..!
Mehmet Barlas : 81 yaşında hayata gözlerini yumdu , hakka yürüdü.. Bir bahane gerek: Yolculuk için , Hastalık, bunun bahanesi elbette : rahatsızlığı sebebi ile bir süredir tedavi görüyordu. Hastaneden acı haber geldi.. Peki, "Mehmet Barlas kimdir? diye soruluyor .. önce şunu söyleyim ki : Sevgili okurlarım: Bizde insanlar ölünce kıymette biner: Yaşayan değerleri sevip saymasını ne zaman öğrenceyiz onu da bilemiyorum.. Hakkını vermek gerekirse şehrimizde Mehmet Sabancı bey var , bir gönül insanı , dostlarını unutmayan biri arar sorar ve gönülle girmesini bilir..
Ankara'da 1942 yılında doğan Mehmet Barlas, lisans derecesini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden aldı. Gazeteciliğe henüz öğrenci iken babasının Son Havadis'inde başlayıp, profesyonel gazeteciliğe Cumhuriyet'le birlikte adım attı. İsmail Cem'in TRT Genel Müdürlüğü yaptığı dönemde iç ve dış haberler danışmanlığı yaptı. 1968 yılında Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği yarışmada, inceleme dalında birincilik ödülü aldı.
Günaydın , Cumhuriyet, Milliyet, Sabah, Türkiye , Zaman, Akşam, Yeni Şafak gibi birçok gazetede çalıştı, köşe yazarlığı ve yöneticilik yaptı. TGRT'de günlük haber yorumculuğu yaptı. Barlas 2000 tarihli "Türkiye'de Darbeler ve Kavgalar Dönemi", "Turgut Özal'ın Anıları" (2000) ve 2001 tarihli "Türkiye Üzerine Pazarlıklar" kitaplarını yazdı. 2003 yılında kızı Ela Barlas ile bir haber programı hazırladı ve sundu. Aldığı bakanlık teklifini siyasetçi değil, gazeteci olduğu gerekçesiyle geri çevirdi.
2008 yılı içinde kısa bir süre ATV'de ana haber sunuculuğu yaptı. NTV televizyon kanalında Emre Kongar'la birlikte Yorum Farkı adında bir program yapmış olup, şu anda NTV Radyo'da Makam Farkı adlı programı düzenlemektedir. Okan Üniversitesi Mütevelli Heyetindedir.
Can Paker'in eniştesi; eski ticaret, ekonomi ve devlet bakanlığı ile Gaziantep milletvekilliği yapmış Cemil Sait Barlas'ın oğludur. Barlas 1968 yılından beri kendisi gazeteci Canan Barlas'le evliliğini sürdürmektedir. Barlas'ın iki çocuğu bulunmaktadır.
Mehmet Barlas tabiki bu değil: Mehmet Barlas , Türkiye büyüsün, Dünyanın süper gücü olsun, Türkiye Cumhuriyeti Devleti Vatandaşları dünyada saygın millet olsun, Türkiye , Tüketen değil, üretim yapan ihracat yapan bir ülke olsun, zengin Türkiye olsun, hep bunu isterdi..
Merhum 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile yakın olduğu gibi, vatanını seven biri usta kalemdi..
Sabah Gazetesi çalışanları ve okuyucuları, ile Mehmet Barlas yakınları ve dostlarına baş sağlığı diliyorum.. Allah Rahmet eylesin , makamı cennet olsun , Bugün cuma mübarek gün birer Fatiha gönderelim inşallah..
iyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi