KOÇTÜRK; SOĞUK ALGINLIĞI İLAÇLARINI KULLANIRKEN DİKKATLİ OLALIM”

KOÇTÜRK; SOĞUK ALGINLIĞI İLAÇLARINI KULLANIRKEN DİKKATLİ OLALIM”
KOÇTÜRK; SOĞUK ALGINLIĞI İLAÇLARINI KULLANIRKEN DİKKATLİ OLALIM” Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi nöroloji anabilim dalı Öğretim Üyesi Dr. Fatih Koçtürk son günlerde artan gripal enfeksiyonlar nedeniyle alınan...

KOÇTÜRK; SOĞUK ALGINLIĞI İLAÇLARINI KULLANIRKEN DİKKATLİ OLALIM”

 Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi nöroloji anabilim dalı Öğretim Üyesi Dr. Fatih Koçtürk son günlerde artan gripal enfeksiyonlar nedeniyle alınan ilaçlarla ilgili bir uyarıda bulundu.

Dr.Koçtürk açıklamasında şunları belirtti; “Alınan soğuk algınlığı ilaçlarının  i̇çerisinde yer alan psödöefedrin maddesinin damarlarda daralma ve tansiyon yüksekliği yapma etkisi nedeniyle hipertansiyon,kalp damar hastaları , beyin damar tıkanıklığı olanlarla  kalp çarpıntısı ve hipertroidi hastalarının bu ilaçları kullanmaktan kaçınmaları gerektiğini” söyledi.

 Dr.Koçtürk, psödoefedrine bağlı  olarak tansiyon yüksekliği ile kalp damar tıkanıklıklarının artarak özellikle öyküsünde bu hastalıkları geçirmiş olanların  kalp ve beyin damar  krizlerine neden olabileceği  uyarısında bulundu. Piyasada yer alan psödoefedrin içeren ilaçların  hem burun damlası hem de ağızdan alınan tabletler şeklinde bulunduğu ve her ikisininde benzer yan etkilere neden olacağı uyarısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.