Bakan Derya Yanık: “ Çukurovalı Andırın da Buluşuyor ! “

Bakan Derya Yanık: “ Çukurovalı Andırın da Buluşuyor ! “
Bakan Derya Yanık: “ Çukurovalı Andırın da Buluşuyor ! “BEKİR DOĞANANDIRIN/ Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde  “Andırın Belediyesi Geleneksel 2. Andırın Aşıklar Kervanı Ailemizin Çınarları ve Yayla Sonu Şenliği’’...

Bakan Derya Yanık: “ Çukurovalı Andırın da Buluşuyor ! “

BEKİR DOĞAN

ANDIRIN/ Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde  “Andırın Belediyesi Geleneksel 2. Andırın Aşıklar Kervanı Ailemizin Çınarları ve Yayla Sonu Şenliği’’ katılan Aile ve Sosyal Hizmetler  Bakanı Derya Yanık, “ Çukurovalılar Andırın Yaylasında buluşmuş ne güzel birlik ,” dedi.

     Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Büypükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, İlçe Belediye Başkanları, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri ve davetlilerin katıldığı yayla sonu şenliği için Andırın tarihi günlerinden birini yaşadı.

      Andırın Belediye Başkanı Ahmet Doğan, davetlerini kırmayarak etkinliklere katılan Bakan Derya Yanık’a , Vekillere, Valilerimize, Belediye Başkanlarımıza  teşekkür etti.

      Andırın Belediyesi Geleneksel 2. Andırın Aşıklar Kervanı Ailemizin Çınarları ve Yayla Sonu Şenliği” Andırın halkı ve yayla için gelenlere unutulmaz bir gün yaşattı.

      Aile ve Sosyal Hizmetler  Bakanı Derya Yanık, yakın bir zamanda hayatını kaybeden Andırınlı Mevlana İdris Zengin ile çok eski ve yakın arkadaş olduğunu belirterek Allah’tan (c.c) rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyerek konuşmasına başladı.

Çukurova Kültürü’nün öneminden bahseden Bakan Yanık, Şairler, Şehitler diyarı Osmaniye, Adana, Kahramanmaraş’ın Andırın’da buluştuğunu ifade etti. Kirpi Oku ile olan hikâyesini anlatan Bakan Yanık, “Nerede gidersek gidelim, hangi unvana sahip olursak olalım, hangi eğitimden geçmiş olursak olalım bizim mayamızı karan aldığımız o ilk eğitimdir. Toprağından geldiğimiz yerin mayasıdır. Bizim mayamız Çukurova’dır. Dolayısıyla nereye gidersek gidelim o ruhu o mayayı taşıyoruz.” diye konuştu.

Bakan Yanık: “Biz artık vatandaşın ayağına gidiyoruz”

AK Parti iktidarları süresince Cumhuriyet tarihi boyunca yapılanlardan daha fazlasının hayata geçirildiğine tanıklık ettiklerini dile getiren Yanık, “Eskiden vatandaş bir hizmetini görmek için, bir ihtiyacını görmek için kapı kapı kurumları gezerken biz artık vatandaşın ayağına gidiyoruz.” dedi.

Ulusal Hane Ziyareti Programı başlattıklarını söyleyen Bakan Yanık konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Bizim sosyal hizmetlerdeki esas farkımız talep odaklıdan arz odaklı sosyal hizmete geçiş oldu. Eskiden vatandaş bir hizmetini görmek için, bir ihtiyacını görmek için kapı kapı kurumları gezerken biz artık vatandaşın ayağına gidiyoruz. Şimdi Ulusal Hane Ziyareti Programı başlattık. İnşallah 85 milyon vatandaşımızın, yaklaşık 26 milyon hanemizin her birine arkadaşlarımız gidecek. Eve gideceğiz. Evde yaşlı, engelli, çocuk, şiddet var mı bunların her birini tespit ediyoruz. Bizim Bakanlığın yapacağı hizmetse hemen yerine getiriyoruz. Ama bizim dışımızda olan bir şeyse ilgili kuruma hemen yönlendiriyoruz. Önümüzdeki günlerde bu program kapsamında 10 bine yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personelimiz, 5 bin ASDEP personelimiz toplam 15 bin personel sahaya dağılacak. 26 milyon hanenin tamamına gireceğiz. Böylece ihtiyacı olan vatandaşın ayağına giden sosyal devlet olgusunu yerine getireceğiz."

Vali Coşkun: “Yaşlılarımız ailemizin çınarı başlarımızın tacıdır”

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, özellikle yaşlıların dualarını almak için var güçleriyle çalıştıklarını belirterek şunları söyledi:

“Bilindiği üzere Andırın İlçemizde ikamet etmekte olan yaşlılarımızın günlük rutinlerini değiştirerek, onların sosyal aktivitelerini desteklemek amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz, Andırın Belediyemiz ve Akdeniz Kahramanmaraş Dernekler Federasyonu işbirliğinde düzenlenen Ailemizin Çınarları Festivali için bugün buradayız. Yaşlılarımız, ailemizin çınarı başlarımızın tacıdır. Onların bizleri bugüne getirene kadar ne büyük zorluklar çektiğini bugün daha iyi idrak ediyoruz. Bizler de çalışmalarımızda kıymetli çınarlarımızın sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sürmeleri için gayret gösteriyor, onların dualarını almaya çalışıyoruz. ”

Başkan Doğan: “Değerlerimize sahip çıkarsak, toplum olarak ayakta kalabiliriz”

Andırın Belediye Başkanı Ahmet Doğan, kültür ve gelenekleri ayakta tutmanın değerlere sahip çıkmaktan geçtiğini vurgulayarak şunları söyledi:

“Sayın bakanımıza, davetimizi kabul ederek bizleri onurlandırarak teşrif ettikleri için teşekkür ederiz. Burada Andırın-Kadirli ve Osmaniye-Kahramanmaraş dostluğunun açık ve net bir tezahürünü görüyoruz. Bölge olarak kültürümüz bir, gelenek ve göreneklerimiz bir, yaylamız bir, dağlarımız ırmaklarımız ovalarımız bir, kısacası her şeyimizle bir ve beraberiz. Ailemizin Çınarları derken, değerli büyüklerimiz, bizim başımızın tacı, ailelerimizin sönmeyen ocağıdır. Bir ülkenin kültür ve geleneklerini ayakta en önemli faktör: büyüklerin sahip olduğu üstün değerleri genç kuşaklara aktarılabilmesidir. Bizi biz yapan değerlerimize sahip çıkarsak, toplum olarak ayakta kalabiliriz. Bunun birinci şartı da büyüklerimizin bizlere aktardığı inanç kültür ahlaki değerler hayatımıza tatbik ederek gelecek nesillere aktarılmasına bağlıdır. Bugün burada her yaştan hemşerimizle beraberiz, büyüklerimizde katılması bizler için bir sevinç kaynağı olmuştur. Bütün büyüklerimize saygılarımı sunuyor, hepsinin ellerinden öpüyorum.”

Başkan Güngör: “Büyüklerinizi üzmeyin onların duasını alın”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör gençlere anne-baba ve büyüklerini ihmal etmemelerini tavsiye ederek şunları söyledi:

“Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın desteğiyle Büyükşehir Belediyemiz birçok sosyal projeye imza atıyor. Bunlardan bir tanesi de birçok ödül aldığımız yaşlı destek (YADES) projemiz, çok önemli bir proje. Bu proje için sayın bakanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Hem bakanlığımız da hem de İl Müdürlüğümüz ile üst düzey koordinasyonumuz var. Kurumların birbiriyle işbirliği yapmasının büyük bir sinerji yarattığını biliyoruz. Bugün burada ailemizin çınarları ve yayla son şenlikleri için buradayız. Burada gençlere bir tavsiyede bulunacağım: Büyüklerinize ebeveynlerinizi ihmal etmeyin. Annenizi babanızı büyüklerinize üzmeyin onların duasını alın. Duasını aldıktan sonra nasıl önünüzün açıldığını göreceksiniz”

“Kahramanmaraş ve Osmaniye aynı kültürün havzasıdır”

“Kahramanmaraş ve Osmaniye aynı kültürün havzasıdır. Aslında herkes bir yerinden Kahramanmaraşlıdır. Ya Kahramanmaraş’a gelmiştir ya Kahramanmaraşlı arkadaşı vardır ya Kahramanmaraşlı şair veya yazarımızın bir kitabını okumuştur ya da hiç bunları yapmamışsa bile Maraş dondurması yemiştir. Dolayısıyla herkes bir yerinden Kahramanmaraşlıdır. Tabi, Kahramanmaraş şiir ve edebiyatın başkentidir. Sloganımız şu: Kahramanmaraş'ta her 3 kişiden 4’ü ya şairdir ya da yazardır. Bunu söylediğimizde dilimizin sürçtüğünü, matematiği bilmediğimiz zannediliyor ama bunu çok bilinçli bir şekilde söylüyoruz. Bu şehir söyleyecek sözü olanların şehridir. Yedi güzel adamların şehridir. Biz buradan, bizlere bıraktıkları miras için ecdadımızı da rahmetle minnetle anıyoruz. Havası, güneşi, yeşilliği, ovası dağ ve suyuyla Rabbim buraya çok önemli güzellik vermiş. Gerçekten Andırınımızın son derece önemli yayla turizmi kapasitesi var. Andırın'ın turizm kapasitesinin arttırılması için hem Merkezi hükümetimiz hem belediyeler olarak elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Görmüş olduğunuz kışla bahçesi Andırınımızın sembol mekânlarından birisi haline geldi. Geçtiğimiz yıl Büyükşehir Belediyesi olarak burayı rahatlattık, ileriye dönük yakındaki binaların kamulaştırılması ile burası daha da genişleyecek.”

“Andırın’ın altyapı sorununu ortadan kaldırmış olacağız”

“Andırın'ın daha yaşanılabilir bir yer olması ve daha fazla turizm altyapısının geliştirilmesi için ulaşımla ilgili sorunlarımız var. Hep beraber el birliği ile andırının daha ulaşılabilir olması için gayret ediyoruz. Ankara'ya gittiğimizde bakanlarla görüştüğümüzde 3 tane konu götürüyorsak onlardan birisi mutlaka Andırın’ın ulaşımla ilgili sorunudur. Hem Kahramanmaraş hem de çevre illerle bağlantısını daha da güçlendirmek için el birliği ile gayret ediyoruz. Andırında yazın nüfus 3-4 katına çıkıyor bunun için altyapımızın yenilenmesi gerekiyor. Kasım ayında ihalesini gerçekleştiriyoruz su kanalizasyon ve yağmur suyu için 200 milyon TL’lik yatırım yapıyoruz. Bu yatırımla Andırın’ın altyapı sorununu ortadan kaldırmış olacağız.”

“Ailemizin Çınarları ve Yayla Sonu Şenliği’’ etkinliklerine Bakan Derya Yanık’ın yanı sıra Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Çoşkun, Türkiye Büyük Millet Meclisi ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri; Celalettin Güvenç, Ahmet Özdemir, Habibe Öçal, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Sosyal Hizmetler Genel Müdürü Mehmet Demircioğlu, Andırın Belediye Başkanı Ahmet Doğan, Andırın Kaymakamı Cuma Emeç, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel, Akdeniz Kahramanmaraş Dernekler Federasyonu Başkanı Yunus Temiz, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ve binlerce  vatandaş katıldı.

Protokol konuşmalarının ardından, Mehteran Takımı gösterisi, Halk Oyunları gösterisi, müzik dinletisiyle devam etti. Gösterilerin ardından Bakan Yanık Okçuluk taliminde bulunarak ok attı. Kışla bahçesinde kurulan stantları tek tek gezerek bilgiler aldı. Şenlikler; Geleneksel Okçuluk Etkinliği, stantların gezilmesi ve Tahta araba yarışı ile son buldu.

Bakan Yanık  Kahraman Şehit ’imiz Ahmet Bıçakcı’nın ailesini ve   kısa bir süre önce vefat eden edebiyatın büyük kalemlerinden Mevlana İdris Zengin’in ailesine taziye ziyaretinde bulundu..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.