Yetki TOKİ de Olmalı

Yetki TOKİ de Olmalı
Yetki TOKİ de OlmalıŞANLIURFA : Urfa Çalışma Gurubu (UÇG), Hükümet Yetkililerini bilgilendirmek maksadıyla önemli bir basın açıklaması yaparak, ‘Kamu arazilerinin satışı’ ile ilgili birçok kurumun yarış içine girmiş...

Yetki TOKİ de Olmalı
ŞANLIURFA : Urfa Çalışma Gurubu (UÇG), Hükümet Yetkililerini bilgilendirmek maksadıyla önemli bir basın açıklaması yaparak, ‘Kamu arazilerinin satışı’ ile ilgili birçok kurumun yarış içine girmiş olduklarını yetkinin tek elden TOKİ tarafından yapılması gerektiğini belirtti.
Urfa Çalışma Gurubu (UÇG) adına basına açıklama yapan İmar, Çevre, Şehircilik ve Kentlileşme Komisyonu Temsilcisi M. Selim Açar, “Bilindiği üzere İlimizde son zamanlarda Kamu arazilerinin satışı ile ilgili birçok kurum yarış içine girmiş görünmektedir. Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, TOKİ, Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme idaresi Başkanlığı olmak üzere Kamuya ait taşınmazların satışına diğer Belediyelerimizin de ayak uydurduğunu, kaygı ile izliyoruz. TOKİ’nin halkın kullanımına bırakılması gereken alanları (Eğitim, Sağlık, Spor, Kültürel ve Sosyal Tesis Alanları hatta Teknik Alt Yapı Alanları) kamunun kullanımını kısıtlayarak özel mülkiyete konu etmesi şehrimiz adına kabul edilebilir değildir. Hemşerilerimizin yaşam standartlarını olumsuz etkileyecek bu tür alım satımlara yetkililerce dur denilmelidir” dedi.
Urfa Çalışma Gurubu (UÇG) adına basına açıklama yapan İmar, Çevre, Şehircilik ve Kentlileşme Komisyonu Temsilcisi M. Selim Açar, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;
“Ayrıca duruma Özelleştirme idaresi Başkanlığı ve Belediyelerimizin kamu alanı satışları da eklenince, gelecekte bu şehirde ciddi kamulaştırma problemlerinin ortaya çıkacağı, çağdaş şehircilik normlarından uzak standart dışı bir şehircilik örneği teşkil edeceğini öngörüyoruz. Bu noktada söz konusu durumun Belediyelerimizin Temel İlkelerkısmında belirttiği başta Şeffaflık olmak üzere, Sürdürülebilirlik, Cevap verebilirlik ve Hesap verebilirlik kısımlarına uymadığını, yapılan işlemlerin neticesinin yine temel ilkeler kısmında ki Gizlilik ihlali ve Müşteri odaklı olduğu intibasını oluşturduğunu değerli halkımızla paylaşıyor, özellikle belediyelerimizi yapılan satışlar hakkında şeffaf ve hesap verilebilir olmaya davet ediyoruz. Şehrimizin kaynaklarının gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılabilmesi, halkımızın yaşam alanlarının özel mülkiyete konu edilmemesi, kent rantının hemşerilerimiz için objektif bir şekilde kullanılması için, miras yedi evlat misali yapılan satışların durdurulması ve satılanlarında hangi hizmetlerde kullanıldığının şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılmasını istiyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”
Urfa Çalışma Grubunun açıklamalarının dikkate alınması gerektiğini belirten vatandaşların geneli de, halkın kullanımına bırakılması gereken “Eğitim, Sağlık, Spor, Kültürel ve Sosyal Tesis Alanları hatta Teknik Alt Yapı Alanları”nın ihmal edilmeden hazine arazilerine sadece TOKİ’nin konut yaparak, yaptırarak evi olmayan vatandaşların ev sahibi olmalarında fayda olacağını, kontrol ve denetimin sadece TOKİ kontrolünde olması gerektiğini belirttiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.