Öksüz "Ülkemiz için Üretmek Zorundayız "

Öksüz "Ülkemiz için Üretmek Zorundayız "
KMTSO Meclis Başkanı Mehmet Hanefi Öksüz"Ülkemiz için Üretmek Zorundayız "BEKİR DOĞANKAHRAMANMARAŞ / KMTSO Meclis Başkanı M. Hanefi Öksüz, “Şehrimizde inşaatlara tekrar başlamamız lazım. Üretmek lazım, üretmeden hiçbir...

KMTSO Meclis Başkanı Mehmet Hanefi Öksüz
"Ülkemiz için Üretmek Zorundayız "
BEKİR DOĞAN
KAHRAMANMARAŞ / KMTSO Meclis Başkanı M. Hanefi Öksüz, “Şehrimizde inşaatlara tekrar başlamamız lazım. Üretmek lazım, üretmeden hiçbir şey olmaz, " dedi.
6 Şubat 2023 depremi sonrası duran inşaat sektörünün önünün açılması , hasarlı, fabrika ve küçük sanayi deki esnafın iş yerlerinin bir an önce ayağa kalkarak üretimin başlaması gerektiğini belirten M.Hanefi Öksüz, " üretim , üretim, ihracat ihracat yeniden yapılanma başka şansımız yok,"
Kahramanmaraş olarak : Tekstil, Çelik Sektörü, bu yetmiyor çeşitlilik yapmak zorundayız, iyi bir planlama ile deprem sonrası şehri ayağa kaldırmak gerekiyor.. bu gün herkesin bir sıkıntısı var, Şu anda tabii ihracat zorlanıyor. Ham madde tedarini hepiniz yaşıyorsunuz , Öte yandan ödenmesi gereken krediler var. Allah sonumuzu hayır etsin. İnşallah hep beraber çalışıp, şehrimizi güzel günlere çıkartırız. bugün çok çalışmak zorundayız..Öte yandan Savunma sanayiyle ilgili gelişmeler gerçekten heyecan verici. Uçak parçası yapma projesi önemli bir proje. Bunu iyi değerlendirmemiz lazım. Daha önce de tarım, Maraş’ın sermayesiydi. Sonra bunun tekstil ve çelik eşya ile sanayiyi güçlendirdik. Bundan sonra onlar yetmiyor bizde farklı sanayi dallarına girmemiz lazım. Gerçekten Türkiye çok önemli yerlere geldi. Bunu da küçümsemememiz lazım, biz bu önemli noktayın içinde olmamız gerekiyor.. bunun için üretim, yeni sektörlerde üretim diyorum..
Emek yoğun sektör yerine artık teknoloji yatırımı yaparak çok farklı ülkelere teknoloji ihracatı yapmanın önemine değinen Öksüz :" Depremin acısını unutarak, işimize yoğunlaşmamız gerekiyor.. üretim yapmamız gerekiyor bunun için Kahramanmaraş planlaması çok önemli, şehir merkezi yaşana bilir batı örneklerinde olduğu gibi bir merkez haline gelmeli, bu proje tartışılarak yapılmalıdır.." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.