Bölgenin en büyük akredite laboratuvarı Kahramanmaraş’ta

Bölgenin en büyük akredite laboratuvarı Kahramanmaraş’ta
Bölgenin en büyük akredite laboratuvarı Kahramanmaraş’taKamuoyunda “Sanayi şehrinde akredite edilmiş bir laboratuvar yok” açıklaması üzerine gözler bünyesinde 55 parametre de 26 akredite laboratuvarı bulunan Kahramanmaraş...

Bölgenin en büyük akredite laboratuvarı Kahramanmaraş’ta

Kamuoyunda “Sanayi şehrinde akredite edilmiş bir laboratuvar yok” açıklaması üzerine gözler bünyesinde 55 parametre de 26 akredite laboratuvarı bulunan Kahramanmaraş ÜSKİM’e çevrildi.

ÜSKİM Müdürü Prof. Dr. Mustafa Şekkeli, daha önce yaptığı açıklama da Üniversite - Sanayi - Kamu İşbirliği Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÜSKİM), 2008 yılında kurulduğunu Merkez Laboratuvarda; Çevre Laboratuvarı, Tekstil Laboratuvarı, Yakıt Laboratuvarı, Metal-Mutfak Eşyaları Analiz Laboratuvarı, Gıda Laboratuvarı ve Mikroskobik Analiz Laboratuvarı faaliyet gösterirken, Dört adet Enstrümantal Analiz Laboratuvarının yanında Ar-Ge laboratuvarlarında gelişmiş 12 yıldır başarılı bir şekilde hizmet vermeye devam ettiğini söyledi.

Bölgenin en büyük laboratuvarı Kahramanmaraş’ta bulunuyor.

Sanayici-Üniversite-Kamu ya hizmet eden ÜSKİM’in şu anda 26 laboratuvar da sanayicinin her türlü ihtiyacına cevap veriyor. Sanayicilerin haricinde kurum ve kuruluşların yurtdışına bağımlı analizleri de ÜSKİM’de yapılıyor. Kahramanmaraş’ta ki akredite laboratuvar o kadar gelişmiş ki Türk Hava Kuvvetleri, Ulusal Göç Örgütü (IOM) ve NATO Askerî Birliklerinin yurtdışında yapılan analizlerini de yapıyor. Kahramanmaraş’ta bulunan Üniversite - Sanayi - Kamu İşbirliği Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÜSKİM), Türkiye’nin sayılı laboratuvarlarından birine sahip.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.