Narlı'dan Köyüne Eğitim Yatırımına Devam

Narlı'dan Köyüne Eğitim Yatırımına Devam
Narlı'dan Köyüne Eğitim Yatırımına DevamBEKİR DOĞANTÜRKOĞLU / Kahramanmaraş'ın Türkoğlu İlçesi Çulluhasanağa mahallesine, okul, cami, Kız Kur'an Kursu yaptırıyor..Hacı Mehmet Narlı İlk okulu ve Orta okulu açılışında...

Narlı'dan Köyüne Eğitim Yatırımına Devam
BEKİR DOĞAN
TÜRKOĞLU / Kahramanmaraş'ın Türkoğlu İlçesi Çulluhasanağa mahallesine, okul, cami, Kız Kur'an Kursu yaptırıyor..
Hacı Mehmet Narlı İlk okulu ve Orta okulu açılışında bir konuşma yapan iş insanı Mustafa Narlı , " Doğdum köyüne yatırıma devam edeceğim , camii ve yatılı kız kur'an-ı kerim kursu da yaptıracağım" dedi.
Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı ve iş insanı Mustafa Narlı : " 6 Şubat depreminden sonra Sayın Bakanım Prof.Dr. Vahit Kirişçi ile 24 Haziran’da buraya geldik. Beraber çok hızlı bir karar aldık. Tabii önce aileme teşekkür ediyorum. Ailem rahmetli kardeşim için bir toplantı yaptık. Artık köyümüzün de okulu yıkıldığı için. Onlarla beraber bu okulun yapımı için bir karar verdik.


Sevgili misafirlerimiz : Bu oturduğunuz yerde benim okuduğum okul vardı. okula 1972’de burada başlamış okurken, ailem buradan Şehre taşındık.. O okul , benim okulum yıkılınca bir de gelip burada bu çocukların sınıflarını görünce 50 kişi 60 kişi bir sınıf da ciğerim yandı.. sınıflara girdiğini görünce dayanamadım. Ailemle beraber oturduk. Allah razı olsun anacağımdan. Babam adına yapılan caminin parasını anam verdi. Okulu da aile olarak biz yaptırdık. Kendisine de tabii bir sözümüz var. Yatılı 50 kişilik hafızlık kız Kur’an kursu yaptıracağız. Onu da inşallah yapacağız” dedi.
Fabrikadan önce : okulu yapmaya koşan ve 90 gün planlanan okulu 84 günde bitirdiklerini ifade eden Başkan Mustafa Narlı;”Tabii Narlı ailesi olarak bunu kendi köyümüze, kendi mahallemize yaptırmak bizim borcumuzdu. Bu borcumuz da inşallah böylelikle ödemiş oluyoruz. Çünkü biz de dedem de, büyük dedem de hep Burada büyüdü. Hepsi burada. Doğup büyüdüğümüz yer burası. Köyümüzün de eksiğini tamamlamak için böyle bir şeyi Sayın Bakanımla işte Vahi Kirişçi Bakanım Allah razı olsun. Hemen beraber geldik kolları sıvadık. Sayın Ak Parti il başkanım, diğer vekillerim. Hep beraber bize destek oldular. Bu projeyi Mimarlar Odası Başkanımızla beraber burayı çizdik. Tabii harita mühendisi Kahramanmaraş Sanayi Odası Başkanımız Mustafa Buluntu.Normal on iki sınıf gibi görünür ama on yedi sınıflık . Bütün branşların tamamı var. Tabii Mimarlar Odası Başkanı ile doksan gün konuştuk. Bugün seksen dördüncü gün okulumuzu teslim etti. inşallah bugün açılışını yapacağız ama sınıfları göreceğiz. Milli Eğitim Müdürümüzünde desteği oldu ilgilendi. Allah razı olsun. Okulumuzu Milli Eğitim Müdürlüğü’müze bugün itibariyle teslim edeceğiz. Iki bin yirmi yılında rahmetli olan kardeşimin ismini taşıyor. Hem ilk öğretim hem ortaöğretim. Eğitime önem verirdi kendisi. Elli yaşında. Tarih Bölümünü bitirdi. Üç buçuk yılda üstelik. Yani böyle de bir çalışkan kardeşim vardı.


Mustafa Narlı : " Babam bana nasihat etmişti oğlum. Biriniz kasayı tutun, biriniz kapıyı tutun. Beni de işe yollamışlardı. Ben de işte ürünleri şehir şehir gezerek satıyordum malı. Getiriyordum kardeşimle iki kardeşim Allah razı olsun. Rahmetli olunca Hacı Mehmet mecburen ağırlığını Maraş’a vermek zorunda kaldım. Çok da bundan sonra da Maraş’ta ikametgah ediyorum. Ama bir kardeşim okul sevdalısıydı. Okulu KSÜ Rektör Yardımcımız Prof .Dr. Orhan Doğan ile okulu beraber bitirdi. Diplomasını da aldı.. Gençlere çok önem verirdi. Ben de aynı şekilde çocuklara çok önem veriyorum oğlumun bir tanesi Boğaziçi ekonomi mezunu. Bir tanesi Koç Üniversitesi mezunu, bir tanesi yine eczacı, bir tanesi yine Boğaziçi’nde elektrik elektronik okuyor. Bize düşen çocuklarımızın okumaları için gayret etmek, sizlerin de o evlatlara, o sermayelere sahip çıkmanız lazım. Bütün çocuklarımıza gönülden, yürekten başarılar diliyorum. Allah onlara zihin açıklığı versin inşallah Sizlere de sizlerin de, onların da sizlere hayırlı evlatlar olarak yetişmesini Cenabıhak nasip etsin diyorum. Hepinizi saygıyla, muhabbetle selamlıyorum. Çocuklara da bir defa da gönülden, yürekten başarılar diliyorum. diye konuştu..
Önceki dönem: Tarım ve Orman Bakanı , TBMM Tarım Komisyonu Başkanı Vahit Kirişçi ,Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, 172 zıhlı Tuğay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Emin Terzioğlu , Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri : Mehmet Şahin Tuba Köksal, Ömer Oruç Bilal Debgici , MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç Dora, KSÜ Rektör vekili Prof.Dr. Orhan Doğan, Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya, SGK il Müdürü Harun Akbalaban, Kavlaklı OSB Başkanı Abdullah Çinkay, KMTSO Başkanı Mustafa Buluntu, Meclis Başkanı Hanefi Öksüz , İSKUR Başkanı A. Kadir Kurtul, önceki dönem milletvekili Ahmet Özdemir, Ak Parti İl Başkanı Fırat Görgel, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, KMESOB Başkanı Ahmet Kuybu ve Siyasi Partilerin il başkanları ilçe başkanları , Sanayici ve iş insanları, oda başkanları Narlı ailesi dostları , çok sayıda davetli katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.