Bugün Pazar !

Bugün Pazar !
Pazar günleri keyifli yazılar yazılırdı.. eski den çoğu zaman da başlık," Bugün Pazar" olurdu .. yada Pazar keyfi Çay ! ..Aaaaa nasıl da bildiniz değil mi ? bugün 1 Ekim 2023 Pazar günü olduğunu !.. diye devam ederdi..
Deprem bölgesinde : Günleri bir bir birine karıştırdık.. Bugün Pazar mı değil mi bilen kalmadı..
Öyle keyifli yazı yazacak durumda kalmadı sevgili dostlar..
Sağlam binaları göz göre göre yıkıyoruz ama yerine daha bir tane bile yapamadık..
Fabrikalarımız yıkık , bazılarını enkazına halen el sürülmedi ne yapacağımız belli değil..
Bugün bu pazar günü resmi kayıtlara göre 450 bin Kahramanmaraşlı başka illerde : Pazara merhaba diyor..
Sağlam binalara orta hasarlı veya ağır hasarlı verip gidenleri Allah havale ediyorum..
Kahramanmaraş bir 6 Şubat Depremleri yıktı, kinci yıkım ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığının gönülleri veya elamanları yıktı , Allah sizi nasıl bilirse öyle eylesin Vicdan yoksulu insan kılıklı kişiler..
Şehri harabeye çeviren 3. unsur ise : Sağlam binaları yıkarak üst demirini alıp, enkazı orada bırakarak çekip gidenler oldu.. Şehir savaş uçakları tarafından bombalanmış gibi bir görüntüsü var..
Şehrimizin : Deprem zedenin parasını alıp , molozları bırakarak kaçanları da Allah havale ediyorum..
Çok sıkılıyorum: Zalimleri görünce kükrüyorum, bizde bu şehirden gitsek mi ? diye uzun uzun düşünüyorum ama şehrimi doğduğum toprakları çok seviyorum ve bir yere gidemiyorum..
Umudumuz Kahramanmaraş valisi Mükerrem Ünlüer de : Bakalım sayın valim şehrimizdeki bu yanlışlıkları kısa zaman da düzelte bilecek mi ? ama burada Sayın valimizi yalınız bırakmamamız gerek, Milletvekillerimiz, STK başkanlarımız hep birlik olursak 7 bin 900 mahkemelik binayı yeniden gözden geçire biliriz.. sağlam olanları kurtara biliriz..
Bugün bu saat itibari ile yıkımlar durmalı, sağlam olan binalar tamir gerekiyorsa tamir edilmeli, ağır hasarlı yıkılması gerekenlerde elbette yıkılmalı ama milli serveti de göz göre göre yıkmak hainlik olur..
işte bugün böyle bir pazar günü nasıl keyifli olayım da sizlere bir yazı sunayım ki , olmuyor dostlar olmuyor. neşeli bir yazı yazalım ki ? diyorum olmuyor..
Neyse : Kaderimiz bu çekeceğiz.. Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, Milletvekillerimiz Vahit Kirişçi, Ömer Oruç Bilal Depgici, Mevlüt Kurt, Mehmet Şahin , Zuhal Karakoç Dora, Tuba Köksal , KMTSO Başkanı Mustafa Buluntu, Kahramanmaraş Borsa Başkanı Mustafa Narlı, KMESOB Başkanı Ahmet Kuybu ve STK başkanları el ele verirlerse bu işi basarız..
iyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi