Yıkıma Tören Yaptık

Yıkıma Tören Yaptık
Kahramanmaraş Kamuoyun da yıkılamaz denilen Belli Oteli ve Yaşar Pastanesinin yeri bugün törenle yıkılmaya başladı.

Yıkılmaz Denilen Otel Yıkılmaya Başladı

BEKİR DOĞAN

KAHRAMANMARAŞ - 6 Şubat 2023 asrın felaketinde de hafif hasarlı olarak çıkan Belli oteli ve Yaşar Pastanesinin bulunduğu bina " Sosyal Medya da Yıkılamaz" söylemleri ile sürekli gündeme geliyordu.

Deprem sonrası güçlendirme yapılan bina : bugün yapılan törenle yıkımına başlandı. önceki dönem Tarım ve orman Bakanı Vahit Kirişçi Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör , Ak Parti İl Başkanı Cüneyt Doğan, kameraların karşısına geçerek yıkımı başlattı.

otel.jpg

YAŞAR PASTANESİNİN BİR KÖŞE DEKİ DÜKKANI VARDI !

Kahramanmaraş halkının Yaşar Pastanesi- Mado binası olarak bildikleri Belli otel binası altında en küçük köşe dükkan Yaşar Pastanesinin , diğerleri başkalarına ait otel bölümü ise iş insanı Kadir Kurtula ait olan bina Rezerv alan içinde kalması sebebi ile yıkımına başlandı.

otel-1.jpg

Yaşar Pastanesi ile özleşen , Yaşar Pastanesi ile sembol olan binada Yaşar Pastanesini oturduğu dükkanların aslında kira olduğunu kimse bilmediği için bu bina Yaşar Pastanesinin sanan sosyal Medya Kullanıcıları :" Çevresi yıkıldı Yaşar Pastanesi binası niye yıkılmıyor, bu binayı kimse yıkamaz " diyorlardı..

Bugün önceki dönem Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi , Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Ak Parti İl Başkanı Cüneyt Doğan yaptıkları basın toplantısı ile o bina yıkılmaya başladı.

Mado yönetim kurulu üyesi Erdal Kanbur , " Pastanenin yeri yıllardır kira idi.. biz köşedeki dükkanı almış kiraya vermiştik..otel ve diğer dükkanlarla hiç ilgimiz yok bizde diğerleri gibi kiracıydık.. hayırlısı olsun ," diyorum ..

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör: " 17 bin bağımsız bölümü rezerv alan içine alındı.. Projeleri yapılıyor, sağlam da olsa binalar yıkılacak ve yeni bir şehir inşa edilecektir.. Belediyemizin arkasındaki yeni iki binamız bitmek üzere her taraf burası gibi olacak Kahramanmaraş Merkezi çok daha değerli olacaktır..

Azerbaycan mahallemiz yükseliyor , Çok güzel bir Kahramanmaraş ortaya çıkacak inşallah 1 Nisan dan sonra görevi Fırat Görgel kardeşime devir edeceğim oda çok güzel hizmetler verecektir..

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili önceki dönem Tarım ve orman Bakanı Vahit Kirişçi : " 4 kat olarak inşaa edeceğimiz şehir merkezi çok kıymetli olacak yine valiliğimiz aynı yerine yapılıyor güzel bir projesi var, önünde kocaman meydan olacak burası meyadana bakan harika bir çarşı alacak binalar yükseliyor bir yıl sonra burada hayat çok daha güzel olacaktır," dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.