Şantaj Çetesi Çökertildi

Şantaj Çetesi Çökertildi
Savcılıktan yapılan açıklamada : Kahramanmaraş Merkezli İstanbul, Mersin, Osmaniye, Kayseri ve Hatay ili olmak üzere toplamda 6 il ve 21 farklı adreste eş zamanlı adli işlem gerçekleştirilmiştir.

Şantaj Çetesi Çökertildi

Vatandaşları Sahte ilanlarla kandıran ve dolandıran , sonrasında şantaj yapan çeteye yönelik 6 ilde 21 Adrese eş zamanlı baskın yapılarak 16 kişi yakalandı.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığımızca, son iki yıllık dönemde sosyal medya platformları üzerinden ‘’ Klima, beyaz eşya, mobilya takımı, araç yedek parça’’ satışına dair sahte ilanlar vermek ve oluşturulan sahte bayan hesapları üzerinden mağdur vatandaşlar ile iletişime geçerek elde ettikleri cinsel içerikli sohbet ve fotoğraflar üzerinden şantaj yoluyla para temin etmek yöntemleriyle çok sayıda vatandaşımızın mağduriyetine yol açan dolandırıcılık olaylarına ilişkin olarak ‘’ Suç İşlemek Amacı İle Örgüt Kurma’’,‘’ Bilişim Sistemleri Vasıtası
İle Nitelikli Dolandırıcılık’’, ‘’Şantaj’’, ‘’Kişisel Verilerin Hukuka Aykırı Olarak Ele
Geçirilmesi’’, ‘’ Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerinin Aklanması’’ suçlarından soruşturma başlatılmıştır. Yürütülen soruşturma kapsamında 17 şüphelinin 42 farklı olaya karıştıkları tespit edilmiştir.


Bu kapsamda Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinesinde 05/03/2024 tarihi itibariyle Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından suç delillerini elde etme ve şüpheli şahısları yakalamaya yönelik Kahramanmaraş Merkezli İstanbul, Mersin, Osmaniye, Kayseri ve Hatay ili olmak üzere toplamda 6 il ve 21 farklı adreste eş zamanlı adli işlem gerçekleştirilmiştir. Yapılan arama işlemleri sonucunda suçta kullanıldığı değerlendirilen çok sayıda cep telefonu, sim kart, banka kartı, hard disk ve tablet ele geçirilmiştir.

Soruşturma kapsamında 16 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmış, 1 şüpheli
hakkında yakalama çalışmalarına devam edilmektedir.

Soruşturma tüm yönleri ile titizlikle yürütülmektedir.
denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.