10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA GÜNÜ

10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA GÜNÜ
10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA GÜNÜ MESAJI-SANKO ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. DAĞLI:-“10 KASIM BÜYÜK ÖNDERİMİZ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü ANLAMA, FİKİRLERİNİ VE HEDEFLERİNİ ANLATMA GÜNÜDÜR”SANKO Üniversitesi Rektörü...

10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA GÜNÜ MESAJI

-SANKO ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. DAĞLI:

-“10 KASIM BÜYÜK ÖNDERİMİZ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü ANLAMA, FİKİRLERİNİ VE HEDEFLERİNİ ANLATMA GÜNÜDÜR”

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 85’inci yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Prof. Dr. Güner Dağlı, “85 yıldır Türk milletini bir araya getiren 10 Kasım, matem tutma günü değil, aksine Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü anlamak, fikirlerini ve hedeflerini genç nesillere anlatmak için önemli bir gündür” dedi.

Vatanı kurtarmak için, yaşanan tüm zor şartlara ve sınırlı imkânlara rağmen inancını ve umudunu asla kaybetmeyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Anadolu topraklarında yaktığı bağımsızlık meşalesi ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna önderlik ettiğini anımsatan Prof. Dr. Dağlı, Atatürk’ün, Türkiye’nin çağdaşlaşması ve modernleşmesinde büyük bir rol oynadığını kaydetti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.’ sözünü anımsatan Prof. Dr. Dağlı, mesajını şöyle sürdürdü:

“Tam 100 yıldır yolumuzu aydınlatan Cumhuriyetimizi, ikinci yüzyılında da daha ileriye taşımak için çok çalışmalı, demokrasiyi ve milli iradeyi canla başla korumalıyız. Bu bizim gelecek nesillere karşı en büyük sorumluluğumuzdur.

Bu amaçla SANKO Üniversitesi olarak Atatürk’ün ilke ve inkılapları ışığında millî ve manevi değerlerine bağlı, bilgisi ve vicdanı ile ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine taşıyacak gençler yetiştirmek en büyük amacımızdır.

Ömrünü vatanı ve milleti uğruna cepheden cepheye koşarak harcayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, silah arkadaşlarının ve aziz milletimizin kurtuluş mücadelemizde yaptığı fedakarlıklar hiçbir zaman unutulmayacaktır.

Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan yapan tüm kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.